Nogomet

BIJELO PLAVI ŽELE SKOK NA TREĆE MJESTO

''Protiv Rijeke nećemo srljati ali idemo po pobjedu''

Pred nogometašima Osijeka još je jedan derbi u HNL-u. Nakon Dinama u Maksimiru Osječani će u nedjelju u Gradskom vrtu dočekati Rijeku u sklopu 14. kola, a Bijelo-plavi žele pobjedu i skok na 3. mjesto na ljestvici.

Trener NK Osijek Ivica Kulešević   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu / STV

Nakon poraza u Zagrebu kod Dinama Osijek se okreće utakmici koja će po mnogočemu biti iznimno važna za obje momčadi. Naime, Rijeka je u negativnom nizu, traže izlaz iz krize, Osijek pak također pobjedu nakon 2 kola bez uspjeha, ali je to i izravna borba za 3.mjesto na ljestvici. Pobjeda bi Bijelo-plavima donijela preskakanje Rijeke u poretku, a poraz pak ih gurnuo možda i ispod 4. ili pete pozicije što se nikako ne bi smjelo dogoditi.

"Mislim da je to vrlo bitna utakmica za nastavak prvenstva. Bodovi su neophodni i nama i njima. Pripremamo se, ja sam optimist i mislim da imamo argumenata za naš optimizam, kvalitetu i način na koji dečki treniraju mi se sviđa", kaže trener NK Osijek Ivica Kulešević.

Kulešević je istaknuo kako i dalje za sastav ne konkuriraju Jugović i Kleinheisler, počeli su trenirati Šorša i Bočkaj i Pero bi mogao biti u zapisniku utakmice s Rijekom. Nedostajat će kapetan Mile Škorić radi 3 žuta kartona i trener Osijeka još dvoji, hoće li zaigrati nazad s 3 stopera ili će igrati u formaciji s 4 u liniji. Na pitanje može li Osijek napasti Rijeku od prve minute, a ne čekati napadačku igru zadnjih 20-ak minuta susreta kao u posljednja dva nastupa, Kulešević je kazao.

"Sigurno da mi nećemo ići opet grlom u jagode i ''va bank'' i tako poštivamo Rijeku. Imaju jako dobrih kvalaitetnih igrača, na kraju je bitna samo pobjeda i nadam se da ćemo u tome uspjeti, a sada kako ćemo izaći, da li ćemo napadat svih 90 minuta ili ćemo pokušat nekom čvršćom obranom do pobjede, to je sad pitanje nekih finesa".

Treba nešto sačuvati i za protivnika, poneku tajnu, a vidjet ćemo sprema li Kulešević iznenađenje za svog kolegu na suparničkoj klupi. Svakako će Osijeku trebati podrška u ovoj utakmici koja se igra u nedjelju od 17 i 30. Pobjeda nad Rijekom mogla bi značiti i rezultatsku prekretnicu i put prema vrhu u nastavku sezone.