Gost komentator

PROF. NEDELJKO BOSANAC

Jesmo li mi kao nacija spremni uozbiljiti se i prionuti poslu i reformama ili ćemo i dalje zavirivati u privatnost svakog predsjedničkog kandidata?

Jesmo li mi kao nacija spremni uozbiljiti se i prionuti poslu i reformama ili ćemo i dalje zavirivati u privatnost svakog predsjedničkog kandidata? Držim, nacija je toliko oslabila, da(!) i nacija slabi, da je posve svejedno tko će biti izabran za predsjednika/cu države", kaže među ostalim prof. Nedeljko Bosanac.

prof. Nedeljko Bosanac   FOTO:STV
Piše: prof. Nedeljko Bosanac

Predsjedničin odgovor HNK Rijeka: "Prije ću krepat' nego se odreći svoje Rijeke". Vjerujete li? Ma, predsjednica se razmeće nebulozama i jakim riječima namjesto da razumno istupa u javnosti. Ponekada mi je neugodno slušati njezine izjave, a uvijek mi je neugodno zbog njezinog 'veselog' ponašanja. Postavlja se pitanje je li je naciji potrebna 'vesela' predsjednica? Pa, držim da je ponekada dobro motriti 'zabavljačicu' i smijati se njezinim stupidnostima, nego slušati njezino pjevanje ispunjeno visokim tonovima. 

Jesmo li mi kao nacija spremni uozbiljiti se i prionuti poslu i reformama ili ćemo i dalje zavirivati u privatnost svakog predsjedničkog kandidata? Držim, nacija je toliko oslabila, da(!) i nacija slabi, da je posve svejedno tko će biti izabran za predsjednika/cu države. Posebno je sve svejedno kada se u toj istoj državi slavi predsjedničin styling i medijski interpretira posvemašnja idiotska izjava njezine frizerke. Nekako se ne mogu oteti od dojma da je predsjedničina frizerka zauzela medijski prostor promidžbe same kandidatkinje. Kakav je to kaos u glavama frizerke i njezine mušterije?

Još se nacija nije oporavila od zadnjih nebuloza predsjednice kad eto neke tajne sveze između nogometnih klubova i frizerke? Namjerno ne spominjem imena tih klubova, a niti frizerke. Ne želim ih uvrijediti. Želim istaknuti ulogu hrvatskih nogometnih klubova u fantazmagoriji predsjednice, bez obzira u kojem su dijelu bivše države igrali nogomet i doprinosili gledateljima užitke. Isto tako, ne želim spomenuti ime te nesretnice frizerke što oblikuje frizuru nekim estradnim zvijezdama i predsjednici države.

Gledajte, odjednom predsjednica naglašava svezu nogometnih klubova kao politički nacionalni diskurs na kome bi ona gradila svoju izbornu kandidaturu. Nakon stupidne izjave i fantazmagorije upućeni hrvatskom nogometnom Klubu kaže predsjednica "prije ću krepat' nego se odreći svoje Rijeke". Ma, što se tiče 'krepavanja' vrlo sam sklon povjerovati da je aktualna predsjednica snažno spojena s ulogom koju u državi obnaša, te će za nju gubitak izbora biti poput odricanja od Rijeke. Ali, ostavimo biračima da sami odaberu za koga će glasovati.

Isto tako, gadi mi se to medijsko eksponiranje predsjedničine frizerke, posve anonimne žene što oblikuje frizure estradnim zvijezdama, posebno kada ta nesretnica broji krvna zrnca supruzi jednog od kandidata za predsjednika. Zanima me je li nacija i pojedinci u njoj žele u zemlji 'laboratorijski' čiste Hrvate ili teže amerikanizirati političku i društvenu stvarnost u zemlji? Frizerka ističe kako njoj smetaju krvna zrnca supruge kandidata za predsjednika, a posebno njihovo vjenčanje u pravoslavnoj Crkvi u Americi. Još njoj više smeta činjenica da bi, nakon pobjede na izborima tog kandidata za predsjednika, first lady bila Srpkinja vjenčana u pravoslavnoj Crkvi. Znate što? To nije samo skandal primitivne frizerke. To je skandal 'frizure' koju predsjednica blazirano pronosi u javnosti i prikazuje se siromašnim građanima koji novaca za kruh nemaju, a nekmoli za posebnu frizuru. 

Ukoliko se izbori za predsjednika/cu završe na frizuri, e' tada će frizerka ostati u zemlji, a vjerujem da će dotični kandidat povraćati na tu sadržajnu političku budućnost u zemlji u koju je vjerovao kandidirajući se za predsjednika.

prof. Nedeljko Bosanac
Stavovi izraženi u ovom tekstu stavovi su autora, i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala Republika.eu