Crna kronika

TEŠKA PROMETNA NESREĆA

74-godišnji vozač u Našicama usmrtio 84-godišnjeg pješaka

Osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti 74-godišnjeg vozača, koji je osobnim automobilom u utorak u Našicama teško ozlijedio 84-godišnjeg pješaka, a koji je naknadno umro u bolnici od zadobivenih ozljeda, izvijestila je u srijedu policija.

Ilustracija   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: HINA

 Prometna nesreća dogodila se jučer oko 11 sati, u Ulici Braće Radića, u Našicama kada je 74-godišnji vozač na obilježenom pješačkom prijelazu, zbog neprilagođene brzine kretanja, vozilom naletio  na 84-godišnjeg pješaka iz Markovca Našičkog, koji je u tom trenutku prelazio cestu.

 Pješak je prevezen u osječki Klinički bolnički centar (KBC) gdje je umro uslijed zadobivenih ozljeda. Protiv 74-godišnjeg vozača policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U osječko-baranjskoj policiji ističu kako je tijekom ove godine na prometnicama do sada poginulo 18. osoba,  što je četiri manje u odnosu na 2018. godinu, i šest osoba manje u odnosu na isto razdoblje 2017. godine.

Unatoč manjem broju poginulih osoba u prometu policija poziva vozače na poštivanje prometnih propisa, te upozorava kako će pojačati mjere kontrole kad su u pitanju vozači recidivisti te prekršaji poput vožnje u alkoholiziranom stanju, prekoračenja brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje.