Osječko-baranjska

PROGRAM JOŠ UVIJEK NEPOZNAT

Tek nešto više od dva tjedna prije početka poznato: Advent u Osijeku na središnjem trgu i u Tvrđi

Konačno je poznato gdje će se održati ovogodišnji Advent u Osijeku. Iako se cijelo vrijeme govorilo kako Tvrđa otpada zbog početka velike obnove, popularna blagdanska manifestacija će se ipak održati u starom dijelu grada, ali i na još jednoj lokaciji, na Trgu Ante Starčevića. Doznaje se to iz poziva osječke Turističke zajednice za zakup adventskih kućica.

Advent u Osijeku   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Turistička zajednica grada Osijeka, kao suorganizator Adventa na svojoj je web stranici objavila poziv zainteresiranim poslovnim subjektima za zakup kućica za ugostiteljstvo i prostora za prigodnu prodaju na Trgu Ante Starčevića, te na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi i dijelu Franjevačke, Bösendorfeve i Boškovićeve ulice, u periodu od 29. studenog do 24. prosinca. 

Ugostiteljima i izlagačima su ostavljena samo dva dana da se prijave, jer kako je navedeno, rok je 14. studenog. Zainteresirani se mogu prijaviti osobno u ured Turističke zajednice grada Osijeka do 16:00 sati ili istog datuma elektroničkom poštom na adresu tzosijek@tzosijek.hr do ponoći. 

U pozivu još stoji i kako je planirano radno vrijeme za izlagače na Trgu Ante Starčevića od 09:00 do 21:00 sat, a na lokaciji Tvrđa od 17:00 do 22:00 sata. 

Inače, u planiranje ovogodišnjeg adventa krenulo se još krajem srpnja kada je Turistička zajednica objavila Javni poziv za iskaz interesa za organizaciju, no zaprimljena je samo jedna ponuda i to Udruge za poljepšanje grada „Moj Osijek”, koja je bila više  savjetodavna nego organizacijska. 

I tako tek nešto više od dva tjedna prije početka Adventa doznajemo gdje će se on održati. No još uvijek ne znamo program, o kojem će kažu iz Gradske uprave do kraja tjedna izvjestiti javnost, a poručuju i da će novi Trg Vatroslava Lisninskog dobiti uporabnu dozvolu do početka Adventa.