Politika

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Grabar-Kitarović i Milanović već prikupili potrebne potpise

Jučer je počelo prikupljanje potpisa za predsjedničke izbore. Potencijalni predsjednički kandidati imaju 12 dana da skupe 10 tisuća potpisa, a svaki birač svojim potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata. DIP nakon predaje potpisa ima 48 sati za provjeru potpisa i objavu liste kandidata kada će i službeno krenuti izborna promidžba.

Zoran Milanović   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru i Facebooku je sinoć napisala da je pikupila svojih prvih deset tisuća: "PRVIH 10 000 JE TU! Upravo su mi javili s terena da smo prikupili prvih 10 000 potpisa. Nema stajanja, nastavljamo raditi, pričati s našim ljudima, do kraja, u pobjedu, za vas, za Domovinu!"

Dovoljno potpisa ima i Zoran Milanović. SDP-ovac Željko Jovanović na Facebooku je napisao da je Milanović u tri sata uspio prikupiti potrebne potpise. "10.000 U TRI SATA. Zaključujemo danas dan, koji je unatoč vremenskoj prognozi u Rijeci bio lijep i sunčan, u kojem je riječki Korzo bio djelić mozaika brojnih volontera koji su diljem Hrvatske i prije podneva prikupili više od 10.000 potrebnih potpisa za Zorana Milanovića, budućeg predsjednika Republike Hrvatske. Nastavljamo sutra u Rijeci, u PGŽ, u svakom dijelu Hrvatske jer želimo bolju, normalnu Hrvatsku", napisao je sinoć Jovanović.

Grabar-Kitarović potpise će danas skupljati na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a Milanović će posjetiti svoje štandove u Velikoj Gorici, Kutini i Sisku. Još uvijek potencijalni predsjednički kandidat Mislav Kolakušić sa svojim će se glasačima sastati na glavnom zagrebačkom trgu.