Crna kronika

JOŠ DVA MJESECA IZA REŠETAKA

Produljen istražni zatvor razbojnicima koji su opljačkali i ranili zaštitare

Trojici osumnjičenika, koje se tereti da su 21. listopada, kod Osijeka, opljačkali i iz vatrenog oružja ozlijedili dvojicu zaštitara sudac istrage osječkog Županijskog suda u ponedjeljak je pruduljio istražni zatvor za još dva mjeseca, izvijestili su sa suda.

Ilustracija   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Hina

Istražni zatvor je produljen jer istraga još nije dovršena, a nisu se promijenile okolnosti zbog kojih je prema navedenima određen istražni zatvor, pojašnjavaju na sudu.

Trojici razbojnika s područja Slavonskog Broda istražni zatvor određen je u listopadu, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, mogućnosti utjecaja na svjedoke i oštećenike te zbog opasnosti od bijega.

Dvojicu 23-godišnjaka i 26-godišnjaka tužiteljstvo tereti da su, 21. listopada, po dogovoru i u nakani da usmrte dvojicu zaštitara te im opljačkaju sve stvari i novac koji pronađu, maskirani kapama "fantomkama" i  naoružani automatskim vatrenim oružjem, na cesti između Koprivne i Hrastina, presreli osobni automobil, u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji.

Sumnja se da su iz vatrenog oružja rafalno pucali prema vozilu te nakon zaustavljanja vozila izvukli zaštitare, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak, s nešto više od 770 tisuća kuna.

U oružanom prepadu 28-godišnji zaštitar zadobio je više prostrijelnih rana obje potkoljenice, a 41-godišnji zaštitar strijelnu ranu lijeve natkoljenice, odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pružene pravovremene liječničke intervencije.

Sve okrivljenike tužiteljstvo tereti za pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja te razbojništvo uz uporabu vatrenog oružja.