Vukovarsko-srijemska

BOGAT ZABAVNI PROGRAM

Paljenjem lampica u središtu grada u petak počinje Advent u Vinkovcima

Ovogodišnji Advent u Vinkovcima počinje u petak, 29. studenoga paljenjem lampica u središtu grada, koncertom Vanne i otvorenjem klizališta dugačkog 50 metara, najavili su u ponedjeljak organizatori.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

 "Najbolji advent u Slavoniji i Baranji, kako su ga ocijenili prošle godine svi oni koji su bili ovdje, nastavlja se i ove godine, kada će biti još ljepši, još ugodniji oku i još ugodniji za druženje, i vjerujem da će pobrati simpatije kao i prošle godine", rekao je na konferenciji za novinare vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima Marije Gerovac, direktorice "Novosti" koje uz Grad Vinkovce organiziraju Advent u Vinkovcima, svakog vikenda održavat će se bogat zabavni program uz koncerte popularnih izvođača, posjetiteljima će biti ponuđena i raznovrsna gastronomska ponuda. Ove godine veliki adventski vijenac bit će oko spomenika Svetog Trojstva u gradskom parku, a glavnu ulogu u paljenju adventskih svijeća na njemu i dalje će imati vinkovačke župe.

"Ove godine smo pripremili i kućicu Djeda Božićnjaka, gdje će se mališani moći uslikati s Djedom Božićnjakom i šapnuti mu što žele pod bor. Vjerujem kako će park i korzo zaista činiti pravi ledeni Orion i božićnu bajku koja će u naš grad donijeti za svakoga po nešto, ne samo za Vinkovčane, nego i za sve u okolici Vinkovaca", poručila je Gerovac.

Advent u Vinkovcima održava se od 29. studenoga do 5. siječnja.