Crna kronika

OPTUŽEN ZA OBITELJSKO NASILJE

Suđenje županu za mlaćenje supruge vraća se na početak

Suđenje požeškom županu i bivšem HDZ-ovcu Alojzu Tomaševiću, koji je prije skoro dvije godine optužen za obiteljsko nasilje nad suprugom, moglo bi biti vraćeno na početak, piše u srijedu Jutarnji list.

Alojz Tomašević   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: HINA

 Sudac Općinskoga suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar, koji već više od godine dana sudi u tom predmetu, ima velike izglede da ga Državno sudbeno vijeće (DSV) na sutrašnjoj sjednici izabere za suca višeg suda, a u tom slučaju suđenje Tomaševiću dodjeljuje se novom sucu i kreće ispočetka, navodi dnevnik.

Žrtva obiteljskog nasilja, županova supruga Mara Tomašević, mogla bi, kako stvari stoje,još neko vrijeme Čekati na pravorijek o nasilničkom ponašanju supruga.

Općinski sudac Slaven Vidmar natječe se za suca Zupanijskog suda u Slavonskom Brodu i ima velike izglede biti izabran. Naime, DSV na natječaju bira tri suca tog suda, a Vidmar je, prema rang-listi objavljenoj na službenim stranicama DSV-a, na samom vrhu liste prema ostvarenim bodovima kojima se vrednuje dosadašnji sudački rad. Zajedno sa sutkinjom Draženkom Ilak dijeli prvo i drugo mjesto.

Ilak i Vidmar imaju isti broj bodova, 142, i ako DSV njegov intervju ne ocijeni znatno lošije od intervjua sutkinje Ilak i još nekoliko sudaca koji imaju neznatno manje bodova od njega, ozbiljno mu se smiješe iz gledi za napredovanje.

Optužnica protiv župana Tomaševića podignuta je u prosincu 2017., dva mjeseca nakon što je Mara Tomašević napokon odlučila supruga prijaviti policiji.

Optužnica je potvrđena u siječnju 2018., a suđenje je s Općinskog suda u Požegi premješteno na Općinski sud u Slavonskom Brodu kako bi se otklonile sumnje na županov utjecaj na požeški sud. Prvo ročište je sudac Vidmar održao u listopadu prošle godine, dakle prije više od godinu dana. Iako su predmeti obiteljskog nasilja hitne naravi, nepravomoćna presuda još nije donesena, donosi Jutarnji list.