Politika

REAGIRALI NA PRIOPĆENJE OPĆINSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

HDSSB: Spomenuti saborski zastupnik nije predao, niti pokazao, ni jedan dokument ODO-u Zagreb

Povodom priopćenja Općinskog državnog odvjetništva Zagreb od 3. prosinca 2019. godine, vezano uz istup zastupnika u Hrvatskom saboru u odnosu na zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku iz početka ožujka 2018., iz HDSSB-a su se oglasili priopćenjem za javnost.

HDSSB: Spomenuti saborski zastupnik nije predao, niti pokazao, ni jedan dokument ODO-u Zagreb   FOTO:HDSSB Facebook
Piše: Republika.eu / priopćenje

Priopćenje za javnost HDSSB-a prenosimo u cijelosti:

"Poštujući odredbe ZKP-a o tajnosti izvida u radu ODO-Zagreb, saborski zastupnik na kojeg svojim priopćenjem aludira ODO-Zagreb obavještava javnost da je u svojstvu svjedoka u izvidima koje provodi ODO-Zagreb saslušan u ODO-Zagreb, mjeseca studenog 2018. godine.

Prilikom tog razgovora spomenuti saborski zastupnik nije predao, niti pokazao, ni jedan dokument ODO-u Zagreb na osnovu kojega bi ODO-Zagreb mogao donijeti zaključak koji je donio, a koji se odnosi na dokumente vezano uz zamjenika županijskog državnog odvjetnika ŽDO-Osijek i koji su označeni krivotvorenima. 

Dokumente sa kojim je raspolagao saborski zastupnik, isti nikada nije kopirao, umnožavao ili dijelio drugim osobama, tako da osim što su isti nepoznanica za ODO-Zagreb od strane zastupnika na kojeg ODO Zagreb aludira, nepoznanica su i za bližu, ili širu javnost. 

O svojim novim saznanjima vezano uz konkretnog zamjenika županijskog državnog odvjetnika ŽDO-Osijek, saborski zastupnik će obavijestiti DORH i javnost kada se za to steknu zakonski i drugi uvjeti", navodi se u priopćenju koje potpisuje glavni tajnik stranke Matko Perković.