Osječko-baranjska

NIJE SE POKAZAO POSEBNO USPJEŠNIM

Više zatvorenih nego otvorenih kućica na ''Adventu na trgu''

Više ili manje uspješno u odnosu na druge gradove u Hrvatskoj svoju adventsku priču ovih dana živi i grad Osijek, i to na dvije lokacije, u Tvrđi i na središnjem gradskom trgu. I dok je Advent u Tvrđi zamišljen kao večernje događanje od 17 do 22 sata, Advent na trgu više je dnevni događaj. Tamo sve kreće još u 10 sati prijepodne, ali do sada, prema reakcijama posjetitelja i prodavača, nije se pokazalo posebno uspješnim.

Više zatvorenih nego otvorenih kućica na ''Adventu na trgu''   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

"Božićna čarolija" na Adventu na trgu zatvorenih vrata. Ne radi ni većina drugih prodajnih kućica, iako sat na konkatedrali pokazuje već pola 12. Od 10 je svakoga dana otvorena Božićna pivnica u središnjoj kupoli i njezin otvoreni štand s kobasicama.

S prodajom, kažu, nisu nezadovoljni. Kupci su većinom prolaznici i zaposlenici na pauzi, a pravih posjetitelja, koji ciljano dolaze na Advent, bude, kažu, više za vikend.

Boljoj prodaji na trgu prodavači se nadaju u vremenu bližem Božiću. Imaju određenih prigovora i na neke tehničke detalje. Upozoravaju da kada pada kiša krovovi cure.

Oni, koji žele i glazbenog sadržaja, ipak će morati do Tvrđe. Ovotjedni glazbeni program na Adventu u Tvrđi krenuo je večerašnjim koncertom NO Jazz banda, sutra je na programu od 20 sati Echos – osječka rock senzacija, a još sadržajnije u glazbenom smislu su večeri tijekom samoga vikenda, petak, subota i nedjelja.