Osječko-baranjska

ZAŠTO JE SRUŠENO IGRALIŠTE U TENJI?

Šimičić: Rušenje dječjih igrališta ne može biti način obračunavanja s neistomišljenicima

Nakon što je Grad srušio dječje igralište u Tenji koje su napravili mještani, uz objašnjenje kako se radi o sigurnosti djece, u stranci vijećnika Šimičića Biraj Bolje, pitaju se je li riječ o političkom obračunu s neistomišljenicima. Pitaju se kako baš da je igralište u Tenji predstavljalo problem, te su se okupili na igralištu u središtu Osijeka o kojem bi trebao brinuti Grad, a nalazi se, po njima, u puno gorem stanju.

Šimičić: Rušenje dječjih igrališta ne može biti način obračunavanja s neistomišljenicima   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Trulo je stanje dječjeg igrališta na Vijencu Paje Kolarića, na koje upozoravaju iz stranke Biraj Bolje. Osim klimavih dasaka, opasnost za djecu, smatraju, predstavlja i tobogan pokraj kojega se nalazi betonski rubnik, ali i druga igrala na ovom igralištu u nadležnosti Grada.

"Koje je očito iz perspektive Grada Osijeka sigurno, atestirano. Ako ono nije problem Gradu Osijeku, zašto je onda Grad Osijek srušio igralište u Tenji koje su svi mještani zajedno izgradili? Građevinska inspekcija nikada ne dolazi sama, neko ju je morao poslati, ja se samo nadam da nema političke konotacije iza toga tko ju je i zašto poslao na dječje igralište u Tenji", kaže gradski vijećnik Kristijan Šimičić (Biraj Bolje).

Ako nekome osobno smetam što ne podržavam ovakvu gradsku vlast, kaže Šimičić, rušenje dječjeg igrališta, dodaje, nije način na koji bi se trebalo obračunavati.

"Ne treba ubijati građanski aktivizam i okupljanje mještana i građana oko nekih pozitivnih stvari. Pitam se isto tako gdje su građevinske inspekcije na brojnim gradskim parcelama i zemljištima koja su godinama neuređena. Dakle, tamo Grad očito nema problema s tim, ali su problem dječja igrališta koja mještani sami grade", kaže Šimičić.

Šimičić je uputio javnu molbu gradonačelniku Vrkiću da se iskupi svim mještanima Tenje i napravi novo dječje igralište na istoj lokaciji. Bit će to kakva takva zadovoljština, dodaje, mještanima koji su svojim rukama napravili igralište koje je grad srušio. 

Inače ni nakon brojnih telefonskih poziva, i e-maila upućenih Gradu, Slavonska televizija još uvijek nije dobila službeni odgovor zašto je srušeno igralište u Tenji.