Politika

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Kolinda Grabar-Kitarović: Ne bojim se ni goveda, ni sučeljavanja

Karavana predsjedničkih kandidata obilazi Hrvatsku. Predsjednička kandidatkinja i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Rijeci je, na središnjem predizbornom skupu za Primorsko-goransku županiju, rekla kako je ona "osoba koja se ničega ne boji, pogotovo ne sučeljavanja", ali za nju to nema smisla jer neće "dopustiti da se predizborna kampanja svodi na međusobne uvrede". "Ja se ne bojim ničega, ni istarskog goveda, ni konja, niti boksača, kao što sam pokazala srušivši Stipu Miočića", rekla je Grabar Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović   FOTO:Luka Gerlanc / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Sučeljavanje? Pokažite onaj minimum poštovanja prema našim ljudima, recite što im nudite, kako vidite budućnost ovog naroda i ove države, uobličite to u pristojan dokument te sučelimo programe", napisala je ranije jučer na Twitteru.

A predsjednički kandidat Zoran Milanović boravio je u Donjem Lapcu. Komentirao je činjenicu da aktualna predsjednica odbija sučeljavanja.

"Svi me pitaju zašto neću doći bez predsjednice? Zasto jer je ona predsjednica. Kakva je takva je, ona je predsjednica i debata bez aktualnog predsjedničkog kandidata u hrvatskom izbornom sustavu nema smisla. Predsjednica se i dalje izmotava i umjesto da se pošteno kaže tko ovdje stvara problem i tko bježi ja moram odgovoriti na pitanje zašto neću doći na sučeljavanje bez predsjednice. Zato."

Predsjednički kandidati nastavljaju se prepucavati i preko društvenih mreža. Pa je tako kandidat Miroslav Škoro predsjednici uputio još jednu poruku. "Kolinda Grabar-Kitarović odbija sučeljavanje s izlikom da joj ne odgovaraju termini. Neka njezina numerologinja slobodno izabere neki sretniji datum, a ako nijedna sretna kombinacija brojeva do izbora nije dostupna, može umjesto nje doći njezin šef Andrej Plenković", napisao je na Facebooku.

Dodajmo tome da je prije dva dana vozač autobusa u kojemu se nalazila Kolinda Grabar Kitarović zakačio vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavilo put predizbornom skupu u Loboru. RTL-u je i službeno potvrđeno da se to dogodilo. Oštećena vozačica rekla je za RTL da se nesreća dogodila na "nezgodnoj i dosta uskoj cesti". "Na cesti nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno stati. Sin i ja smo bili u autu i primijetili smo da povorka ide prema nama. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod kirurga", rekla je. Nitko nije stao, a vozačica je uputila dopis u Ured predsjednice. U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj prometnoj nesreći.