Osječko-baranjska

NAKON ČETIRI DANA POTRAGE

Odbjegla vučica pronađena i vraćena u ZOO vrt!

Mlada vučica, koja je prije četiri dana pobjegla iz osječkog Zoološkog vrta, pronađena i je i vraćena u nastambu!

Ilustracija, vuk   FOTO:Rain Carnation / Pixabay
Piše: Republika.eu

[17.12.2019. 18:06]
Vučica je uhvaćena nakon zajedničke akcije lovaca i djelatnika ZOO vrta.

“Lovci su je uočili u kanalu kod Torjanaca te su je pratili sve do dolaska djelatnika Zoo vrta Osijek i veterinara. Tri sata je trajalo ograničavanje vučice u prostoru i konačno kada je bila uz samu ogradu granice, došla je u domen puške za uspavljivanje", rekao je Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija tvrtke Unikom, prenosi SiB.hr.

 

[14.12.2019. 19:29]

Ipak, životinja nije opasna za ljude i ne treba stvarati paniku. U tijeku je potraga za njom.

Iako još uvijek nisu poznate okolnosti pod kojima je uspjela pobjeći iz svoje nove nastambe, za sada se pretpostavlja da se nalazi u šumi prema Baranji.

"U petak oko 15 sati nazvali su me dečki i rekli da je pobjegla iz nastambe i da se nalazi u prostoru našeg gospodarskog dvorišta, izvan prostora za posjetitelje. Pokušali smo je vratiti, ali je vjerojatno naišla na lisičji trag i u gustoj travi otišla prema žici, podvukla se ispod i otišla van. Sve smo pregledali i još uvijek nije jasno kako je uspjela pobjeći jer je sve bilo zatvoreno. Oko 13 sati je jela, a dva sata kasnije pobjegla. Radi se o mladoj jedinki koja je još praktično štene, stara je oko godinu i pol. Nije opasna za ljude i ne treba stvarati paniku. Da bi vukovi nekoga išli napasti moraju biti u čoporu, a ona će bježati od ljudi. Teško da će se po danu kretati bilo gdje, jer je to u pravilu noćna životinja. Došla je k nama prije dva dana i od samog preseljenja je još bila plaha i uplašena. O njezinom bijegu upoznati su policija i Županijski centar 112. U ponedjeljak u 10 sati imamo sastanak s lovcima i Hrvatskih šumama da se dogovorimo da nas, ako je slučajno vide, odmah zovu pa ćemo ju mi s veterinarom pokušati uhvatiti. Kažem "pokušati" jer tko zna hoće li još uvijek biti na istom prostoru gdje bude viđena. Molio bih i građane da nam jave ako ju slučajno vide", pozvao je Denis Vedlin, rukovoditelj osječkog ZOO vrta, javlja Glas Slavonije.