Ostalo

NAGRADE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA

Tin Srbić i Sandra Perković najbolji u 2019.

Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je nagrade za najbolje sportaše u 2019. godini. U pojedinačnoj konkurenciji izabrani su gimnastičar Tin Srbić i atletičarka Sandra Perković.

Tin Srbić i Sandra Perković   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: Media Servis

 Svjetskog doprvaka na preči već duže vrijeme muči ozljeda zgloba, pa je tako prva želja ozdravljenje, a što se Olimpijskih igara tiče, samim plasmanom već je ostvario svoj san.

"Drugi put dobivam ovo priznanje, primio sam ih još nekoliko i sad sam ih nekako svjesniji, ali jednako je dobar osjećaj kao prvi put. Prioritet je vratiti se od ozljede, ništa manje od sto posto ne dolazi u obzir. Uvijek kažem da mi je bio san nastupiti na Olimpijskim igrama, još uvijek mi je to sve nerealno. Tek kada dođem u Tokio i ako nastupim u kvalifikacijama onako kako znam, možemo razgovarati o ambicijama“, izjavio je Srbić.Najtrofejnija hrvatska atletičarka je u rezultatski slabijoj godini, s obzirom na njezine uobičajene standarde, ipak donijela Lijepoj Našoj još jednu broncu sa Svjetskih prvenstava.

„Upravo sam prekinula pripreme da bi primila ovo prekrasno priznanje koje je mi je baš pri srcu, osmo eto, i ne namjeravam tu stati. Ova godina je za mene bila izuzetno zanimljiva, rekla bih neuobičajena jer nisam se vratila kući sa zlatom. No, puno sam i naučila, a bilo je i naporno i iscrpljujuće. 2020. godina je olimpijska, atletičare očekuje i Europsko prvenstvo u Parizu, to je ono čemu ćemo težiti“, rekla je Perković.Braća Valent i Martin Sinković najuspješniji su sportski par, najbolji veslači svijeta ove godine dodatno su obogatili svoju trofejnu sobu svjetskim i europskim zlatom. Postavlja se pitanje: gdje im je kraj?

„Nadam se da nije blizu, trenutno imamo još motiva i nakon Tokija možda za jedan ili dva olimpijska ciklusa, a sad koliko će nas to držati, nikad neznaš“, rekao je stariji brat Valent, a Martin je dodao: „Gledamo prvo Tokio, da tamo odveslamo najbolje što možemo. Nadamo se da ćemo biti bez ozljeda te da ćemo se boriti za zlato“.Nikola Bralić, trener Martina i Valenta, najuspješniji je u 2019. godini. Najbolja momčad je hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji osvojila brončanu medalju, a nagradu je preuzeo Anđelo Šetka.

„Stvarno je lijep osjećaj biti tu, predstavljati momčad, mene dopala ta čast. Nažalost zbog ozljede, ali eto svako zlo za neko dobro. Iznimno sam ponosan što mogu predstavljati grupu mladića koja je jako dugo u vrhu ne samo hrvatskog, već i svjetskog sporta“, ustvrdio je Šetka.A najbolja ekipa je hrvatska kuglačka reprezentacija, djevojke su se iz Češke sa Svjetskog prvenstva vratile sa zlatnom medaljom.

„Osjećaj je predivan, nakon 2015. opet smo dobili ovo priznanje. Jako smo zadovoljne, ovo je potvrda za rad i trud te velika motivacija za dalje“, rekla je kapetanica Ines Maričić.Luka Modrić najveći je sportski promicatelj Hrvatske u svijetu. Nagradu za fair-play zaslužila je streličarka Valentina Pereglin, dok je nagrada za životno djelo „Matija Ljubek“ pripala Vinku Dobriću teniskom klubu Osijek, Hrvatskom veslačkom savezu, košarkaškom klubu DOŠK-u iz Drniša te rukometnom klubu Lokomotiva Zagreb.