Crna kronika

POČINITELJ U AUTOMOBILU NIJE BIO SAM

Osječka javnost revoltirana: policija namjerno skriva identitet počinitelja zato što je riječ o djetetu njihova djelatnika?

22-godišnji Branislav Smiljanić pritvoren je nakon nesreće u kojoj je naletio na glumca Aleksandra Bogdanovića u Osijeku. Te večeri u automobilu s njim bilo je još troje mladih, a 18-godišnja suvozačica ga brani!

Ilustracija   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / 24sata

Već se nekoliko dana osječka javnost pita tko je mladić koji je na pješačkom prijelazu u Ulici kneza Trpimira u Osijeku proteklog vikenda pregazio poznatoga glumca HNK Aleksandra Bogdanovića (45) i ostavio ga na cesti teško ozlijeđene glave. Glumac je, na koncu, zbog teških ozljeda preminuo.

Mladić koji je naletio na Bogdanovića upravljao je automobilom, iako nema položen vozački ispit ni vozačku dozvolu, a tom prilikom mu je s automobila otpala registarska oznaka, zahvaljujući čemu ga je policija ubrzo pronašla u Zagrebačkoj ulici, nekoliko ulica dalje od mjesta nesreće.

Kako piše portal 24sata, riječ je o terencu Kia Sorento.

"Vraćao sam se doma u to vrijeme, bila su oko 23 sata, i u ulici su bili nekoliko policijskih automobila i srebrna Kia Sorento. Pored nje su stajale dvije mlade djevojke i jedan dečko poprilično blijedi u licu, a u policijskom kombiju je bio drugi dečko kojega su alkotestirali. Pitao sam policajce o čemu je riječ, ali oni su me doslovno ugurali u kuću i rekli da to nije ništa što bi se mene trebalo ticati", rekao je stanovnik Zagrebačke ulice za 24sata.

Mladić koji je upravljao vozilom je Branislav Smiljanić, 22-godišnjak iz Tenje, a otac mu je, piše 24sata, djelatnik osječke policije. S počiniteljem su u autu bili i njegova djevojka te još dvoje putnika.

"Naravno da mi je žao zbog nesreće. Moglo se desiti svakome", rekla je novinarima tog portala djevojka, potvrdivši kako je znala da mladić nema vozačku dozvolu ni položen vozački ispit!

Upravo činjenica kako je ekipa koja je sjedila u kobnom automobilu odlučila pobjeći s mjesta nesreće, izazvala je revolt osječke javnosti koja smatra da policija namjerno skriva identitet počinitelja zato što je riječ o djetetu njihova djelatnika.

Činjenica je, također, da policija nije ni izvijestila o prometnoj nesreći u vrijeme kad se ona dogodila, nego tek kad su se mediji o njoj počeli raspitivati. 

Cijeli članak pročitajte na portalu 24sata.