Crna kronika

POLICIJA POTVRDILA

Vozač koji je automobilom udario glumca Bogdanovića recidivist je prometnih prekršaja

Osječko-baranjska policija izvijestila je u petak da je 22-godišnji vozač, koji je 21. prosinca u Osijeku automobilom udario glumca osječkoga HNK Aleksandra Bogdanovića, koji je od ozljeda umro, recidivist prometnih prekršaja.

Ilustracija   FOTO:Republika.eu / Hina
Piše: Republika.eu / Hina

Iako se neki mediji objavili da je spomenuti vozač 22-godišnji Branislav Smiljanić, iz policije su priopćili kako ne mogu govoriti o pojedinostima policijskog postupanja "prema osobi o čijem se identitetu u javnosti nagađa", ali mogu potvrditi da je on "u kategoriji recidivista prometnih prekršaja" te da je policija i prije prilikom utvrđivanja prekršaja postupala u skladu sa zakonskim ovlastima.

Ističu da su o nesreći pravodobno izvješćivali javnost preko medija koji su se interesirali te su komunicirali s glasnogovornikom Policijske uprave. Mediji su o prometnoj nesreći više doznali i preko dnevnog izvješća Policijske uprave od 23. prosinca.

Podsjećaju kako je osumnjičeni 22-godišnjak, koji je pobjegao s mjesta nesreće, pronađen nakon dvadesetak minuta te je nakon očevida uhićen i doveden u policijske prostorije.

Osječko-baranjska Policijska uprava izrazila je duboku sućut obitelji Aleksandra Bogdanovića, koji je od ozljeda umro 25. prosinca u osječkome Kliničkome bolničkom centru.

Osumnjičeni 22-godišnjak je u istražnom zatvoru, koji mu je na prijedlog osječkog Općinskog državnog odvjetništva odredio sudac istrage osječkoga Županijskog suda.

Tužiteljstvo ga tereti da je automobilom, prije nego što je stekao pravo na upravljanje njime, na obilježenome pješačkom prijelazu udario Bogdanovića te se, iako svjestan da ga je ozlijedio, udaljio s mjesta nesreće a da mu nije pružio pomoć, niti je o tome obavijestio policiju.