Rukomet

PRVO KOLO EUROPSKOG PRVENSTVA

Počinje rukometni EURO, Kauboji otvaraju s Crnom Gorom

Hrvatska rukometna reprezentacija u 20:30 igra protiv Crne Gore u prvom kolu Europskog prvenstva koje od danas počinje u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Trening rukometne reprezentacije   FOTO:Ante Cizmic / CROPIX
Piše: Media Servis

 Uvijek se uoči EURO-a govori o osvajanju jedinog zlata koje nam nedostaje, no za razliku od ranijih godina, Kauboji na ovo natjecanje ne odlaze s prevelikim očekivanjima javnosti. Izbornika Linu Červara muče ozljede, a u tijeku je i smjena generacije. Ipak, nema mjesta pesimizmu, naglašava Červar.

„Uvijek sam vjerovao u tim koji vodim. Znam da nam nije lako, evo opet u zadnji čas ozljeda, imamo jednog ravog desnog vanjskog, imamo problema. Ali nije vrijeme za plakanje, moramo vjerovati u ovo što radimo i pretvoriti to u pozitivu. Moramo uživati u našoj timskoj igri, taktičkoj disciplini, jer želimo se dokazivati i moramo biti gladni pobjede“, rekao je Červar.

Na zadnja dva velika turnira Kauboje su skupo koštali neočekivani porazi u grupi, pa takvo što u Grazu svakako treba izbjeći. Pozitivan rezultat na otvaranju turnira uvijek je važan, a kako do njega doći protiv Crne Gore otkriva kapetan Domagoj Duvnjak.

„Odlična su ekipa, pobijedili su svjetske prvake Dance u Crnoj Gori. Igraju agresivnu obranu 5-1 ili 4-2, a nekad se pretvaraju i u 3-3. Morat ćemo biti jako skoncentrirani, izbornik je već rekao da smo imali neugodno iskustvo s Brazilom prošle godine i ta utakmica treba nam biti opomena“, izjavio je Duvnjak.

O napadu Crne Gore govorio je Željko Musa.
„Imaju dosta dobre šutere, morat ćemo obratiti pažnju na to, pomoći našim golmanima da što bolje brane te da zabijamo što više iz kontre i polukontre“, smatra Musa.

U našoj skupini A još su Bjelorusija s kojom igramo u subotu,te Srbija s kojom ćemo snage odmjeriti u ponedjeljak. U sljedeću fazu natjecanja plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina te će se tada formirati dvije nove skupine.