Ostalo

HAK POZIVA VOZAČE NA OPREZ

Dijelove Hrvatske prekrio snijeg

Kako su meteorolozi najavili dio Hrvatske prekrio je snježni pokrivač, a dosezat će i 20-ak centimetara.

Piše: Media Servis

Budući da su ovo prve veće snježne padaline ove zime, iz HAK-a su upozorili vozače na obaveznu zimsku opremu, oprez u prometu i pozvali ih da prilagode svoju vožnju uvjetima na cesti. A da Zagreb snijeg neće iznenaditi i da je spreman jučer je pokazao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić generalnom smotrom Zimske službe.

"Prošle godine smo očistili više od 2600 kilometara zagrebačkih cesta, više od 600 kilometara nogostupa i sporednih cesta, dakle negdje oko 3200 kilometara. Potrošili smo ukupno od 40 milijuna kuna, a ove godine je predviđeno isto toliko." Zimska služba spremna je očistiti tri grada, a ne samo jedan, poručio je gradonačelnik.

"Ovo je demonstracija spremnosti Zimske službe, od 350 vozila što manjih što većih, a 50-ak je sada na terenu. Dakle više od 420 vozila specijalnih."Smotra više od 400 specijalnih vozila, traktora i ralica prvi put je na ovaj način održana u Zagrebu, a sve se odvilo na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma. Dodajmo i da je u skladištima Zimske službe u pripravi više od 20 tisuća tona soli.