Crna kronika

PRIJAVLJEN ZA KAZNENO DJELO IZNUDE

Specijalcu ATJ Lučko određen istražni zatvor

Prema priopćenju koje je objavila karlovačka policija, bivši policajac i glumac Leon Lučić prijavljen je za kazneno djelo iznude u pokušaju, kao i 35-godišnjak, pripadnik Anti terorističke jedinice Lučko.

Ilustracija   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Media Servis

 Krim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak i 35-godišnjak te još najmanje jedna nepoznata osoba, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. Zbog teških ozljeda prema 48-godišnjaku, slijedi naknadno postupanje policije. Sudac istrage prihvatio je jučer poslijepodne prijedlog karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva da se odredi istražni zatvor za specijalca Antiterorističke jedinice Lučko te je on prepraćen u Istražni zatvor u Karlovcu. Protiv 35 godišnjaka će biti pokrenut disciplinski postupak, potvrdila je glasnogovornica karlovačke policijske uprave Andreja Lenard.

"Osumnjičeni 35-godišnjak, pripadnik ATJ Lučko, za vrijeme ovog događaja je bio izvan službe. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak te je udaljen iz službe".