Osječko-baranjska

URUČENI UGOVORI

Za stipendiranje učenika i studenata više od milijun kuna

Ugovore o stipendiranju 90 učenika i 60 studenata s područja Osječko-baranjske županije u 2019./2020. godini u ponedjeljak je uručio župan Ivan Anušić, a za tu će svrhu iz županijskog proračuna biti izdvojeno nešto više od milijun kuna.

Za stipendiranje učenika i studenata više od milijun kuna   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

 Stipendija za učenike iznosi 450 kuna na mjesec tijekom školske godine, a za studente tisuću kuna na mjesec tijekom akademske godine. Stipendija za učenike iznosi 450 kuna na mjesec tijekom školske godine, a za studente tisuću kuna na mjesec tijekom akademske godine.

Župan Anušić je istaknuo kako je krajnji cilj te mjere ulaganje u mlade i njihovo znanje kako bi nakon školovanja ostali u toj županiji te svojim radom pridonosili društvu.
Župan Anušić je istaknuo kako je krajnji cilj te mjere ulaganje u mlade i njihovo znanje kako bi nakon školovanja ostali u toj županiji te svojim radom pridonosili društvu.

Rekao je kako se svake godine nastoje proširiti kategorije i povećati broj stipendija, za koje se nada da će olakšati troškove školovanja učenicima i studentima te njihovim roditeljima.Rekao je kako se svake godine nastoje proširiti kategorije i povećati broj stipendija, za koje se nada da će olakšati troškove školovanja učenicima i studentima te njihovim roditeljima.

U županijskoj upravi podsjećaju darovitim učenicima i studentima stipendije počeli dodjeljivati 2002. godine, a do srpnja 2019. za stipendiranje učenika i studenata te dodjelu jednokratnih potpora iz županijskog proračuna je izdvojeno oko 24,4 milijuna kuna.U županijskoj upravi podsjećaju darovitim učenicima i studentima stipendije počeli dodjeljivati 2002. godine, a do srpnja 2019. za stipendiranje učenika i studenata te dodjelu jednokratnih potpora iz županijskog proračuna je izdvojeno oko 24,4 milijuna kuna.

Od školske i akademske 2018./2019. godine županija dodjeljuje stipendije u četiri kategorije učenika i studenata, među kojima su stipendiranje učenika i studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja te zanimanja iz STEM područja. Tako ih se pokušava usmjeriti za zanimanja u kojima će se lakše moći zaposliti i osigurati bolju egzistenciju, a istodobno zadovoljiti potrebe tržišta rada, rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović.Od školske i akademske 2018./2019. godine županija dodjeljuje stipendije u četiri kategorije učenika i studenata, među kojima su stipendiranje učenika i studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja te zanimanja iz STEM područja. Tako ih se pokušava usmjeriti za zanimanja u kojima će se lakše moći zaposliti i osigurati bolju egzistenciju, a istodobno zadovoljiti potrebe tržišta rada, rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović.