Crna kronika

OPASNOST OD PONAVLJANJA KAZNENOG DJELA

Vozaču koji je usmrtio Aleksandra Bogdanovića i pobjegao s mjesta nesreće produljen istražni zatvor

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku na dva je mjeseca produžio pritvor Branislavu Smiljaniću (22) iz Tenje, vozaču koji je 16. prosinca na pješačkom prijelazu naletio na glumca HNK Aleksandra Bogdanovića te pobjegao sa mjesta nesreće.

Aleksandar Bogdanović   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / 24sata

Podsjetimo, Aleksandar Bogdanović, 45-ogodišnji nagrađivani glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, poznat i po filmskim i televizijskim ulogama, preminuo je od posljedica teške prometne nesreće, koja se dogodila kada je Smiljanić na njega naletio vozilom kojim je upravljao bez vozačke dozvole. 

Da stvar bude gora, nakon toga se udaljio s mjesta nesreće, a kasnije se ispostavilo i kako mu to nije prva nesreća koju je skrivio.

PROČITAJTE''Ljudi kojima su usađene krive životne vrijednosti napisali su najcrnji scenario za Aleksandra i ostatke života svih nas''

Kako piše portal 24sata, u tijeku je sakupljanje dokaznog materijala, saslušanje svih osoba koje su bile u automobilu kojega je vozio Smiljanić te drugih svjedoka, a također se i čeka i prošireni obdukcijski nalaz preminulog Bogdanovića.

Županijsko državno odvjetništvo ima zakonski rok od šest mjeseci da protiv Smiljanića podigne optužnicu. 

Neslužbeno se doznaje da nije isključeno da se tijekom postupka na kaznenu odgovornost pozovu i putnici u automobilu koji su, bijegom sa mjesta događaja i ne obaviještavajući policiju o pregaženom pješaku, također prekršili zakon koji ih na to obvezuje.

Sudac istrage i dalje smatra da bi puštanje na slobodu neodgovornog vozača moglo doći do ponovljenog kaznenog djela pa mu je stoga produljen pritvor.