Rukomet

EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Musa uoči finala sa Španjolskom: Moramo ići preko granice boli

Hrvatska u Stockholmu danas igra svoje treće finale na Europskim rukometnim prvenstvima. Protivnik je dobro nam znana Španjolska s kojom smo u drugom krugu remizirali i jedni smo uz Furiju na ovom EURO-u bez poraza. Danska i Francuska dva su nas puta izgurali s trona, 2008. i 2010. i svi nekako zazivamo treću sreću.

Slavlje igrača Hrvatske, Željko Musa   FOTO:Ante Cizmic / CROPIX
Piše: Media Servis

 No, i ona se mora zaslužiti, a kad smo kod zasluga, Kauboji su svoj put do finala odradili na impresivan način i pri tome potrošili skoro sve svoje rezerve marljivo skupljane na pripremama.

Norveška nam je uzela snagu i živce ali nam ulila još malo samopouzdanja uoči finala. Iako je Lijepu našu odveo na najviše postolje na Svjetskom prvenstvu, a nakon toga Hrvatsku gurnuo i do Bogova Olimpa, izbornik Lino Červar je i dalje kod nekih osporavan. Deset godina nismo bili tu, u finalu, a Červar je miran.

„Igrači, koji su najviše sudjelovali su umorni, svi pomažu, ali publika nas diže da izvučemo dodatnu energiju. Španjolska je iskusna reprezentacija na čelu s Aguinagaldeom, Entrerriosom i Sarmientom...igraju pozicijsku igru vrlo sličnu našoj u smislu obrane“, rekao je Červar.

„Španjolska je fenomenalna reprezentacija što su pokazali na ovom turniru ali i mi smo dobri i mislim da će to biti jedna lijepa utakmica“, najavio je kapetan Domagoj Duvnjak.

„Spavali smo s medaljom, mislim da ćemo osvojiti zlato. Idemo ući u povijest dajući posljednji atom snage i osvojiti ono što nam nedostaje“, poručio je David Mandić.

Recept, jedini mogući u ovoj fazi natjecanja, a Hrvatska je stigla do finala, dao je igrač odluke s Norveškom, Željko Musa.

„Treba ići preko granice boli, dati zadnji atom snage, poginuti na terenu da bismo ispunili cilj, a cilj je od početka prvenstva bio pobijediti svaku sljedeću utakmicu i to nas je dovelo do ovog gdje smo danas“, u svom je stilu objasnio Musa. Pitanje je mogu li Duvnjak i društvo ponoviti dobru partiju, a nama ne preostaje ništa drugo da budni sanjamo do 16 i 30 kada slijedi finale Hrvata i Španjolaca, branitelja naslova.

Spomenimo za kraj da je Norveška osvojila broncu svladavši Sloveniju 28-20.