Ostalo

PORAZ OD CRNE GORE

Hrvatski vaterpolisti vodili sa četiri razlike pa ostali bez medalje

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela osvojiti brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Budimpešti nakon što je u utakmici za treće mjesto izgubila od Crne Gore sa 9-10 (3-1, 4-2,1- 4, 1-3).

Hrvatski vaterpolisti bez medalje   FOTO:Vladimir Dugandzic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli osvojiti ni brončanu medalju na europskom prvenstvu u Budimpešti i to nije neka velika novost jer su u prošlosti u šest  utakmicama za treće mjesto na europskim prvenstvima čak pet izgubili.

Izgleda da ništa odabranici Ivice Tucka nisu naučili iz utakmice u skupinama protiv Crne Gore u kojoj smo na kraju treće četvrtine vodili sa pet golova razlike da bi na kraju jedva pobijedili sa 11-10. I u ovoj utakmici su u nekoliko navrata imali prednost od četiri pogotka (6-2, 7-3,8-4) ali su se borbeni Crnogorci predvođeni sjajnim Aleksandrom Ivovićem, koji je postigao pet  golova, i odličnim vratarom Dejanom Lazovićem, koji je sakupio 11 obrana, uvijek su se vraćali i na kraju zasluženo osvojili brončanu medalju. 

Hrvatski vaterpolisti su već porazom u polufinalu od Španjolske izgubili prigodu da izbore plasman na olimpijske igre u Tokiju. Za to im sada ostaje jedino kvalifikacijski turnir, koji će se od 22. do 29. ožujka održati u Rotterdamu, i na kojem će  u konkurenciji 12 reprezentacije koje do sada nisu izborili plasman  na OI u Tokiju. Od europskih reprezentacija na turniru će nastupiti selekcije Njemačke, Rusije, Grčke, Crne Gore i Nizozemske i u toj konkurenciji trebati će osvojiti jedno od prva tri mjesta koja vode u glavni grad Japana. 

HRVATSKA - CRNA GORA 9-10 (3-1, 4-2, 1-4, 1-3)

HRVATSKA: Bijač , Marcelić (9 obrana) Macan, Fatović 2, Lončar 1, Joković 2 (2), Bukić 1,  Vukičević 1 , Bušlje, Miloš, Vrlić 2, Benić , Garcia 

CRNA GORA: Lazović (11 obrane), Tešanović; Brguljan 1, Radović, Petković , Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović 5, Spaić 1, Drašković 2, Pješivac 1

Realizacija igrača više: Hrvatska 14/6, Crna Gora 13/3

Peterci: Hrvatska 2/2, Crna Gora 0