Osječko-baranjska

OSIJEK

Pokušao preko interneta kupiti traktor pa ga prevarili

Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim prevarantom koji je 27-godišnjaka iz osječkog prigradskog naselja Višnjevca oštetio za više stotina tisuća kuna, pri pokušaju kupnje traktora na internetu, izvijestila je policija u srijedu.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

 U utorak, 14. siječnja, 27-godišnjak iz Višnjevca je na internetu pronašao oglas i stupio u kontakt sa nepoznatom osobom iz Francuske te dogovorio kupnju novog traktora, a traženi iznos odmah je uplatio na bankovni račun nepoznatog prodavača.

No, prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor 27-godišnjaku nije isporučen, pri čemu je oštećen za više stotina tisuća kuna.

U policiji podsjećaju kako je internet postao vrlo privlačan za kibernetičke kriminalce, koji se koriste raznim trikovima i obećanjima kako bi od žrtava izvukli novac ili vrijedne financijske informacije.

Ističu kako je najučinkovitija obrana od ove vrste prijevara obrazovanje potencijalnih žrtava i podizanje svijesti u društvu o prepoznavanju takvih tehnika prijevare, što će građane i njihove financije učiniti sigurnijima.

(Hina)