Politika

ODBOR ZA ZDRAVSTVO

Premijer Plenković predstavlja kandidata za ministra zdravstva Vilija Beroša

Vlada će saborskom Odboru za zdravstvo danas predstaviti Vilija Beroša, kandidata za novog ministra zdravstva. Dosadašnji zamjenik ministra je neurokirurg i bivši pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Vili Beroš   FOTO:Damjan Tadic / CROPIX
Piše: Media Servis

 U razgovoru za Media servis doktor Beroš je rekao da se za ulogu ministra pripremao, no da ga je poziv premijera Andreja Plenkovića ipak iznenadio. Za pitanja saborskih zastupnika, Beroš je spreman:

"Sve ono što je, bilo kritika, pitanje, opaska ili sugestija, prihvatit ću i evoluirati, napraviti u okviru svojih promišljanja i najboljih mogućnosti s ciljem unaprijeđenja hrvatskog zdravstvenog sustava jer brojni su problemi koji traju desetljećima i koje treba rješavati."Očekivanja od Beroša su velika. Predsjednica Odbora za zdravstvo Ines Strenja za Media servis je rekla da ima puno započetih projekata koji se mogu realizirati u nekoliko mjeseci.

"U postojećoj situaciji najbolje rješenje - čovjek koji dolazi iz sustava. Ja sam puno puta prozivala premijera i rekla imate bolje ljude."Uz Beroša će na Odboru koji počinje u 8 i 30 sati biti i premijer Plenković:

"Očekujem da dobije povjerenje većine u Hrvatskom saboru. Nastavit će raditi posao ovih 9 mjeseci. Čovjek je iz Ministarstva i mislim da će biti dobar."