Politika

MUKE PO IMOVINSKOJ KARTICI

Pod povećalom Krstičevićeva imovinska kartica, krivo upisao vrijednost i veličinu vikendice

Imovinska kartica za imovinskom karticom. Teško je nabrojati koliko je ministara u Vladi Andreja Plenkovića smjenjeno zbog krivo popunjene imovinske kartice, no taj zadatak stvorio je problem i ministru obrane Damiru Krstičeviću.

Piše: Media Servis

 Naime, portal Index piše da je Krstičević u imovinskoj kartici gotovo prepolovio vrijednost i površinu obiteljske vikendice u Žaboriću pored Šibenika. Naveo je da vikendica ima površinu 120 kvadrata, a zapravo s okućnicom ima 302 te da vrijedi 638 tisuća kuna, odnosno oko 83 tisuće eura. Međutim, istu je kuću još 2004. godine obitelj Krstičević platila 160 tisuća eura. Ministar je to pokušao objasniti u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

"Iskreno, ovo sam kako vidim sada napravi na svoju štetu. Ja državu nisam oštetio, čak sam platio komplet porez. Država je stara, građena 1982. godine. Ja sam to tako povezao."

Na najnoviju aferu vladajućih osvrnuo se predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa Davor Huić. Na Facebooku je pitao radi li se o okladi i želi li netko dokazati da se CIJELA jedna vlada može skinuti na imovinskim karticama? Saborski zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru je pak napisao: "U ratu imate bojišnicu, i ljudi ginu. U politici imate imovinske kartice, i HDZ-ovci lažu".