Politika

HDZ UISTINU TREBA ZATRTI

Na MUP-ovom natječaju za posao pobijedila kći načelnika PU osječko-baranjske, po struci dizajnerica!

Kći načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Ladislava Becea zaposlena je u Ministarstvu unutarnjih poslova na radnom mjestu tehničara telekomunikacijskih sustava. Judita Bece ovaj je posao dobila iako je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te je po struci aranžersko-scenografska dizajnerica. Rješenje o prijemu u državnu službu ministar Davor Božinović potpisao je prije nekoliko dana.

Rješenje o prijemu u državnu službu ministar Davor Božinović potpisao je prije nekolikio dana   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Republka.eu / Telegram

Na radnom mjestu, za koje joj je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović 5. veljače ove godine potpisao rješenje, potrebno je imati i zvanje policajca

Iz rješenja što ga je dobila načelnikova kći ne proizlazi ima li ona to zvanje, no može ga steći i naknadno ako prođe tečaj za policijske službenike koji organizira MUP, piše Telegram.

Natječaj za ovo radno mjesto u Odjelu za komunikacije Samostalnog sektora za informacijske i komunikacijske sustave objavljen je još 4. prosinca prošle godine. Na njega se javilo 11 kandidata, no natječajna komisija utvrdila je kako njih devet ispunjava formalne uvjete. Ti kandidati pozvani su na testiranje.

Poziv im je objavljen na web stranicama Ministarstva uprave i MUP-a RH lani na Badnjak, 24. prosinca, da bi svega par dana kasnije, 27. prosinca, bio izmijenjen. No, testiranje je održano 13. siječnja ove godine i na njemu je, kako proizlazi iz službenog MUP-ovog dokumenta, bilo šestero ljudi zainteresiranih da postanu policijski službenici na mjestu tehničara telekomunikacijskih sustava.

Ovi kandidati morali su proći provjeru znanja, sposobnosti i vještina potrebnih za radno mjesto za koje su se natjecali. Svi su taj dio testiranja i prošli. Uslijedio je intervju nakon kojeg je natječajna komisija rangirala kandidate. Lista je dostavljena ministru.

Iz rješenja što ga je Judita Bece dobila proizlazi da je ostvarila ukupno 19,20 bodova pa je zauzela prvo mjesto na rang-listi. Uz to, u rješenju kojim je dobila posao na neodređeno vrijeme, uz probni rad od šest mjeseci, stoji kako načelnikova kći zadovoljava formalne uvjete za prijem u državnu službu budući da je aranžersko-scenografska dizajnerica.

Na kraju je priložila i potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti pa joj je ministar Božinović i potpisao rješenje o prijemu u državnu službu. Ono još nije pravomoćno, budući da kandidati koji su bili na testiranju imaju 15 dana za žalbu koju mogu uložiti Odboru za državnu službu. No, ta žalba, kako piše u Zakonu o policiji, ne odgađa izvršenje ovog rješenja, piše dalje Telegram.

Novinari tog portala MUP-u su poslali upit o zapošljavanju kćeri načelnika Policijske uprave osječko-baranjske na mjestu tehničara telekomunikacijskih sustava sa srednjom školom za aranžera i scenografa, a odgovor će objaviti čim ga dobiju.