Crna kronika

OD RANIJE POZNAT POLICIJI

Osječanin priveden zbog ubojstva 16-godišnjakinje u Malom Lošinju

Kao mogući ubojica 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju u petak je u policiju priveden 41-godišnji Branko Rafajac, objavili su u petak navečer neki mediji pozivajući se na neslužbene izvore dok policija ne otkiriva detalje zločina.

Ilustracija   FOTO:Matija Djanjesic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Branko Rafajac je rođeni Osječanin koji već neko vrijeme živi u Malom Lošinju i poznat je policiji zbog niza kažnjivih djela i prekršaja, evidentiran je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanja droge i remećenja javnog reda i mira.

Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar izvijestio je da je dojava o teškom ozljeđivanju djevojke policiji stigla jutros oko 6.20 sati. Unatoč brzoj intervenciji hitne medicinske pomoći, 16-godišnja djevojka je umrla na mjestu događaja. Dizdar je potvrdio da je jedna osoba, mogući počinitelj, privedena u prostor policije, a da se za drugom, koju se povezuje s ovim događajem, traga.

Prema tvrdnjama roditelja ubijene djevojke objavljenima u Jutarnjem listu i Indexu, obitelj nije poznavala osumnjičenog. Djevojku i njezinu majku susreo je slučajno kad je ušao u zgradu te ih napao.

Zbog tog tragičnog događaja Grad Mali Lošinj proglasio je subotu i nedjelju danima žalosti. Obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Mali Lošinj. Na dane žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je da će zbog nesretnog događaja hitno organizirati dolazak kriznog tima u školu u Malom Lošinju.