Politika

''ZBOG IZBORA LJUDE SE UCJENJUJE''

Miro Kovač tvrdi: ''Šeks mi je rekao da ću trebati odvjetnika nakon izbora u HDZ-u''

Kandidat za predsjednika HDZ-a i saborski zastupnik Miro Kovač komentirao je događanja u HDZ-u, ustvrdivši da se zbog unutarstranačkih izbora događaju pritisci na terenu. Tvrdi, zbog izbora se ljude ucjenjuje. Sve to Središnje izborno povjerenstvo opovrgava.

Miro Kovač tvrdi: ''Šeks mi je rekao da ću trebati odvjetnika nakon izbora u HDZ-u''   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

"Ljude se ucjenjuje radnim mjestima, kreditima, raznim natječajima, to je činjenica. Ljudima u mom stožeru se prijetilo, to je činjenica, širem članstvu nije jednostavno", kazao je Kovač koji tvrdi i kako mu je u utorak na obljetnici HDZ-a na Trešnjevci Vladimir Šeks, kojeg naziva Plenkovićevim mentorom, poručio da će trebati odvjetnika nakon unutarstranačkih izbora!

"Nakon 15. ožujka, nakon pobjede naše opcije za promjene, koja je nužna ne samo zbog HDZ-a nego zbog Hrvatske, ništa više neće biti isto. Neće biti sijanja straha i pobijedit će sloboda mišljenja i savjesti", poručio je Kovač.

KOMENTIRAO I AFERU MASONI

Također, izjavio je da bi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić trebao dati ostavku jer je nanio štetu ugledu državnom odvjetništvu, no smatra kako je zanimljiv trenutak u kojem se rasplamsala afera.

"Ovo je sada zaista prozirno. Jelenić je predložen od vlade da bude državni odvjetnik i valjda se trebalo znati kojoj organizaciji pripada. Sada se njega proziva masonom i radi toga se njega želi razriješiti dužnosti državnog odvjetnika", rekao je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru.

"Mala djeca vide da se želi voditi neka antimasonska politika, želi se približiti Katoličkoj crkvi zbog priče oko Istanbulske konvencije. Meni je to sve skupa malo infantilno, baš u ovom trenutku kada imamo unutarstranačke izbore u HDZ-u, imamo aferu s Jelenićem”, ustvrdio je Kovač.

[20.02.]
HDZ-ovo Središnje izborno povjerenstvo opovrgava tvrdnje o prijetnjama ljudima u Kovačevu stožeru

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a priopćilo je u četvrtak da nije zaprimilo nikakvu konkretnu prijavu, prigovor ili pritužbu potencijalnog kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača, koji je ustvrdio da se zbog angažmana u njegovom stožeru prijetilo nekim članovima stranke.

"S obzirom da Središnje izborno povjerenstvo do danas nije zaprimilo nikakvu konkretnu prijavu, prigovor ili pritužbu od gospodina Kovača ili njegovog stožera, kao ni od bilo kojeg drugog člana HDZ-a, dužni smo na ovaj način reagirati i opovrgnuti točnost tih navoda", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan.

Povjerenstvo poziva Kovača da mu odmah prijavi svoja saznanja o bilo kakvim prijetnjama ili pritiscima usmjerenim prema bilo kojem članu HDZ-a. Sudionike unutarstranačkih izbora, a poglavito potencijalne kandidate, poziva da se suzdrže od "senzacionalističkih, netočnih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima stranke".

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u srijedu je izjavio kako nije čuo ni za jedan konkretan primjer da se otežava prikupljanje potpisa na terenu ili da se članovima prijeti ako nekom od kandidata daju potpis.

"Nemam ni jednu konkretnu informaciju, čini mi se da se takve opće formulacije koriste kako bi stvorio dojam da nešto ne štima ili je riječ o pritisku kako bi se lakše došlo do potpisa", rekao je Jandroković nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.