Politika

PREMIJER ODBIO DATI IZJAVU NA INAUGURACIJI

Plenković o Milanoviću: Nikakvih iskrica nije bilo ni jučer ni danas

Premijer Andrej Plenković komentirao je svoje prve dogovore i razgovore s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Prije svega osvrnuo se na jučerašnju inauguraciju i buku koja se podignula oko toga što na Pantovčaku nije htio dati izjavu.

Andrej Plenković   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Uopće ova bizarnost dajem li ja izjavu na Pantovčaku ili ne. To je jedna bizarnost. Ne znam što sve treba čovjek činiti, ne činiti, pa da to postaje predmet nečijih komentara stavova i ne znam kakvih konkluzija, na temelju apsolutno ničega'', rekao je premijer.

Milanović je rekao da je bili iskri i da će možda biti i u budućnosti, a možda i ne. Plenković na te iskre kaže:

"Nije bilo iskrica danas niti ih je bilo jučer. Jučer smo razgovarali. Čestitao sam mu. Recimo za razliku od činjenice da gospodin Milanović 2016. nakon što sam ga porazio na parlamentarnim izborima nas nije nazvao i čestitao''.

Jutros su postigli dogovor o našim vojnicima u Afganistanu.

"Razgovarali smo o našem sudjelovanje u misiji Odlučna potpora u Afganistanu. Dogovorili smo da ide idući kontinent hrvatske vojske u Afganistan. Sada 11. kontigent završava svoju misiju, a 12. treba ići'', rekao je Plenković.

Još ranije su se dogovorili oko prijedloga da novi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga bude viceadmiral Robert Hranj, što će Vlada predložiti na sutrašnjoj sjednici.