Politika

ZBOG NEMARA POGREŠNO ISPUNIO IMOVINSKU KARTICU

Povjerenstvo kaznilo Tomislava Tolušića s 3000 kuna

Povjerenstvo za odlučivanje interesa kaznilo je u petak s 3000 kuna bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića zbog utvrđenog nesklada u njegovoj imovinskoj kartici.

Povjerenstvo kaznilo Tomislava Tolušića s 3000 kuna   FOTO:Ranko Suvar / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Povjerenstvo je utvrdilo da Tolušić u kartici nije ispravno unio površinu okućnice i kuće u Virovitici, što je u međuvremenu ispravio.

Nije utvrđeno da je bilo pogodovanja između Tolušića i tvrtke Građevinarstvo Horvat, koja mu je gradila kuću, a s kojom je kao podravsko-virovitički župan bio u poslovnom odnosu, jer su svi računi podmireni.

Tolušić, koji je došao na sjednicu, rekao je da je zbog svog nemara pogrešno ispunio karticu, što mu nije bila namjera te je zamolio Povjerenstvo da ga zbog toga kazni.

Za odnos s tvrtkom koja mu je gradila kuću rekao je da je bio strogo poslovan. "Drago mi je što je moj nemar mnogima otvorio oči", zaključio je Tolušić.

S 3000 kuna kažnjena je i zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, koja također nije ispravno popunila imovinsku karticu jer je greškom propustila navesti dvije nekretnine koje je nasljedila od oca.

Odluka Povjerenstva o Orsatu  Miljeniću skinuta je s dnevnog reda, a protiv Silvana Hrelje i Marije Pejčinović-Burić nisu pokrenuti postupci.