Ostalo

DOLAZE NAJBOLJI

Pannonian Challenge u Osijeku od 3. do 7. lipnja

Ovogodišnji 21. festival ekstremnih sportova "Pannonian Challenge" održat će se u Osijeku od 3. do 7. lipnja, najavili su u petak organizatori.

Pannonian Challenge   FOTO:Samir Kurtagić / Matej Volarević
Piše: Republika.eu / Hina

Direktor festivala Jurica Barać rekao je na konferenciji za novinare kako očekuju dolazak najboljih sportaša u BMX biciklizmu, skateboardingu i koturaljkanju.

"Ovo je olimpijska godina, a to su novi olimpijski sportovi i to je natjecateljima posljednja provjera forme prije Igara u Tokiju. Sa zadovoljstvom mogu reći da će na njoj sudjelovati i Osječani, i to Igor Vukadinović kao sudac u BMX-u, te Zdenko Liška, koji će sudjelovati u gradnji skate-parka na olimpjskim igrama”, rekao je Barać.

Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica ocijenila je festival važnom manifestacijom za Hrvatsku: "Takve posebne manifestaciju su motiv dolaska velikog broja gostiju i zbog toga imaju potporu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice”.

Zamjenik državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za šport Krešimir Šamija ocijenio je kako je "Pannonian Challenge" veliki sportski događaj, koji iz godine u godinu raste i podiže razinu kvalitete. "Mi smo tu podrška u financijskom dijelu i nastavit ćemo pružati potporu takvim događajima koji promoviraju urbanu kulturu", zaključio je Šamija.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić je rekao kako je županija aktivno uključena u financiranje i organizaciju festivala, jer je on jedan od najprepoznatljivijih događaja na tom području. "Festival okuplja sudionike iz cijelog svijeta i podiže razinu turističke ponude ovog dijela Hrvatske", dodao je Anušić.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš naglasila je kako ovaj festival puno znači za brendiranje i promociju Osijeka, jer ga prenose mediji iz cijelog svijeta.

Kao i svake godine, osim sportskih natjecanja, na festivalu će nastupiti i desetak bendova koji će posjetitelje zabavljati u večernjim satima nakon natjecanja.