Politika

HDSSB ZAPOČEO AKTIVNIJE PRIPREME ZA IZBORE

Glavaš: Oni koji misle da je HDSSB prošlost, gadno su se prevarili

Sinoćnjom sjednicom Glavnog odbora, HDSSB započeo je ciklus aktivnijeg rada u smislu priprema za nadolazeće parlamentarne izbore. HDSSB je, kažu, brend, i cilj im je i dalje biti parlamentarna stranka te ozbiljan politički igrač na regionalnoj i lokalnoj razini.

Glavaš: Oni koji misle da je HDSSB prošlost i da neće predstavljati značajnijeg političkog čimbenika u lokalnim izborima sljedeće godine, gadno su se prevarili   FOTO:Facebook HDSSB
Piše: Republika.eu

Predsjednik stranke i saborski zastupnik izvijestio je Glavni odbor o aktualnoj političkoj situaciji, događanjima u Saboru i nekim smjerovima stranke za budućnost. 

"Na parlamentarnim izborima ćemo sigurno sudjelovati. U kojem obliku za sada vam ne mogu reći, postoji nekoliko modela koje ćemo razmotriti i neke od tih odabrati, a preduvjet da se odlučimo su kontakti koje smo imali i do sada s predstavnikom vladajuće većine u parlamentarnoj većini", kazao je Glavaš članstvu. 

Na izbore izlaze u 4. i 5. izbornoj jedinici, a o obliku koji će za njih biti prihvatljiv i jamčiti da ostanu parlamentarna stranka, odlučit će u sljedećim tjednima – poručuju iz HDSSB-a. 

"Jedan od zaključaka je da će se HDSSB aktivno pripremati za nadolazeće parlamentarne izbore. Isto tako, utvrdili smo da smo zainteresirani za izlazak na izbore u 4. i 5. izbornoj jedinici. Za sada traju razgovori s predstavnicima vladajuće koalicije koje je gospodin Glavaš i član u  Hrvatskom saboru, Mislimo da je to normalno i realno da se razgovori prvo obave s HDZ-om i svim članovima koalicije gdje je Glavaš trenutačno politički aktiviran, mi smo i dio vladajuće koalicije, dio Hrvatske vlade, vidjet ćemo, pred nama su mjeseci razgovora, ono što je važno da je stranka spremna i aktivna za sudjelovanje u tim izborima", rekao je Josip Salapić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a.

Inače, ustavni rok za održavanje parlamentarnih izbora je 13. prosinca ove godine, što ne isključuje mogućnost da se oni održe i ranije. 

"Oni koji misle da  je HDSSB prošlost i da neće predstavljati značajnijeg političkog čimbenika u lokalnim izborima sljedeće godine, gadno su se prevarili", izjavio je sinoć Glavaš pred članovima Glavnog odbora.

Razgovaralo se i o lokalnim izborima, a najavili su kako će ponuditi svoje kandidate i za gradonačelnika Osijeka i za osječko-baranjskog župana.

"Stranka će ponuditi svoje kandidate za obje ove razine, i grad i županiju, vjerujem da ćemo i u ostalim županijama vidjeti koji je to način mogućeg izlaska na izbore, ono što je važno ovdje ima kvalitetnih ljudi koji dosad nisu bili aktivni, neki su već prepoznati neki manje, mislim da nije još vrijeme da izlazimo s imenima, ali da ćemo biti spremni, situacija je u Osijeku vidite i sami kakva, uvijek ima prostora da se napravi bolje, nećemo nikoga nešto posebno kritizirati, ali mislim da je na sljedećim izborima u Osijeku vrijeme da se pokaže jedna nova snaga i vjerujem da ćemo mi imati prave kandidate za to", kaže Salapić.

HDSSB ima svoj politički brend u Slavoniji i Baranji i kao takvi smo i prepoznati, podsjeća Salapić. A predsjednik stranke najavio je mobilizaciju članstva na svim razinama i aktivaciju  povjerenstava stranke s kvalitetnim ljudima gdje još nisu imenovana, a kako bi spremno dočekali izborne termine.  Redovita peta sjednica Glavnog odbora stranke, osim rasprave o aktualnoj političkoj situaciji i pripreme za izbore bila je obilježena i donošenjem  zakonskih godišnjih izvješća, poput revizije i financijskih izvješća za prošlu godinu.