Društvo

PACIJENT IZOLIRAN, STANJE MU JE DOBRO

Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, zaražena osoba koja je bila u Milanu na utakmici

U Hrvatskoj imamo prvog oboljelog od koronavirusa, objavio je u utorak premijer Andrej Plenković.

Sastanak Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.   FOTO:Darko Tomas / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Utvrđeno je da imamo prvog pacijenta s koronavirusom u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti, rekao je Plenković nakon sastanaka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Riječ je o mlađem čovjeku i o blažem obliku bolesti, on je izoliran i zasad je dobro, kazao je Plenković.

Zaraženi Zagrepčanin zaposlenik je Ericsson Nikole Tesle

Kompanija Ericsson Nikola Tesla potvrdila je u utorak da je prvi hrvatski građanin koji je zaražen koronavirusom zaposlenik te tvrtke te da je proteklih dana boravio u Milanu.

Prva osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom, koja se nalazi u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu, zaposlenik je naše kompanije, priopćeno je iz Ericsson Nikole Tesle. 

Njihov zaposlenik je u srijedu, 19. veljače, bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici, a u petak je bio na radnom mjestu u Zagrebu.

Njegova je obitelji izvijestila da je u nedjelju, 23. veljače, zaprimljen u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za takve krizne situacije te su u izravnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama.

Treba reći i kako su nalazi devetorice radnika koji su nakon povratka iz Italije hospitalizirani u riječkoj bolnici, negativni su na koronavirus i putuju kući.