Osječko-baranjska

NEMA MJESTA PANICI

U Osječko-baranjskoj županiji nema koronavirusa, osigurano više od 1300 kreveta

U Osječko-baranjskoj županiji nema zaraženih koronavirusom, ali - bude li potrebno, samo na osječkom području osigurano je više od 1300 kreveta, rekao je u petak načelnik stožera Civilne zaštite Goran Ivanović i dodao kako zbog naputka nacionalnog stožera ne može govoriti koji su objekti predviđeni za karantenu.

Ilustracija   FOTO:Gerd Altmann / Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

Načelnik stožera i dožupan Goran Ivanović izjavio je novinarima kako je stožer okupio vrhunske stručnjake te da sustav zasad dobro funkcionira.

Dodao je kako u skladu s naputkom nacionalnog stožera ne može govoriti koji su objekti predviđeni za smještaj i karantenu eventualno oboljelih od koronavirusa, ali - bude li potrebno, samo na osječkom području osigurano je više od 1300 postelja.

Predstojnica Klinike za infektologiju osječkoga KBC-a Ljiljana Perić podsjetila je kako je nalaz sva tri pacijenta u kojih je postojala sumnja na koronavirus na testiranju bio negativan i nada se da će tako i ostati.

Rekla je da Klinka može zbrinuti 52 pacijenta, a bude li potrebno, u dogovoru s Ravnateljstvom KBC-a, kapaciteti će se proširivati i na druge odjele.

"Odgovarajuće smo opremljeni, ovog trenutka imamo šest infektologa u KBC-u i vjerujemo da će moći pokriti sve kapacitete. Za nas infektologe ovaj je virus, s obzirom na oblik i težinu bolesti, sličan kao i druge virusne bolesti, poput gripe", poručila je Perić.

"Razloga za pretjeranu zabrinutost nema, za paniku nikako, a opreza nikad dosta i spremni smo u svakom pogledu", istaknula je Perić.