Politika

SVE JE OBAVIJENO VELOM TAJNE

Miroslav Škoro na koncu osniva stranku regionalnog karaktera?

Miroslav Škoro, ako je vjerovati medijskim napisima, u subotu će u Zagrebu osnovati svoju stranku. Putem svog Facebooka najavljuje to kao "politički pokret koji će promijeniti Hrvatsku", te dodaje kako ga neće zaustaviti ni virusi ni podvale.

Miroslav Škoro na koncu osniva regionalnu stranku, zvat će se ''Hrvatski domovinski pokret Miroslav Škoro''?   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Facebook

No, kako mediji nisu dobili nikakve pozive za taj događaj, što je u ovakvim slučajevima uobičajeno, zainteresirani građani zbivanja u Hotelu Panorama gdje će se osnivanje navodno dogoditi moći će pratiti jedino na društvenim mrežama. Sve to dodatno potiče dojam tajnovitosti.

Ako je vjerovati kuloarima, nekim medijima koji se bave ovom tematikom i objavama na društvenim mrežama, stranka će se zvati "Hrvatski domovinski pokret Miroslav Škoro".

No, kako piše Facebook stranica "Slavonske vijesti", sam početak tog projekta govori da je on osuđen na neuspjeh.

"Osnivački skup koji se održava u tajnosti je signal da u stranci neće biti zvučnih imena što podsjeća na Daliju Orešković koja je u tajnosti osnovala START i ubrzo propala na EU izborima", smatraju oni.

Isti izvor navodi i da će od poznatijih imena u novu stranku ući Krešimir Bubalo. Njemu će se pridružiti bivši saborski zastupnik Dražen Đurović koji je 2015. izašao iz HDSSB-a. Novoj političkoj opciji će također pristupiti umirovljeni general Mladen Miholčević koji je bio blizak Stjepanu Mesiću te istaknuti ljudi iz trgovačkog lanca Pevec.

Sve to, piše stranica Slavonske vijesti, govori da će nova stranka biti regionalnog karaktera po uzoru na HDSSB jer su Škorini suradnici svjesni da nemaju nikakve šanse izvan Slavonije u kojoj je osvojen najveći broj glasova na predsjedničkim izborima. 

Navode i kako se na osnivanju neće pojaviti predstavnici Suverenista i MOST-a jer su njihovi pregovori o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore očito propali i svaka stranka će se samostalno testirati kod birača.

Pozivajući se na dobro upućene izvore, pišu i da su mnogi podupiratelji iz predsjedničke kampanje dignuli ruke od novog projekta Miroslava Škore jer shvaćaju da njegova stranka nema nikakve šanse ujediniti razmrvljenu scenu na krajnjoj desnici te time gubi izglede za uspjeh na parlamentarnim izborima.

Ima li u ovim navodima istine, i hoće li nova stranka postati značajan čimbenik na regionalnoj ili nacionalnoj razini, doznat ćemo vrlo brzo.