Osječko-baranjska

UDRUŽENJE AUTOŠKOLA TVRDI

Neki semafori u Osijeku postavljeni su protivno zakonu!

Nesreće u prometu mogu se dogoditi zbog nepažnje vozača, njegovog nepoznavanja prometnih pravila i znakova, ali i primjerice, pogrešno postavljene signalizacije. Članovi strukovne grupacije autoškola Županijske komore sastali su se kako bi raspravili o problematici u prometu u Osijeku. Jedan od problema su protivno zakonu postavljeni semafori.

Piše: Republika.eu / STV

Na tri mjesta u Osijeku, kažu u Udruženju autoškola pri Županijskoj komori, dopunske table na semaforima postavljene su mimo zakona. Na tim raskrižjima dopunska će vam strelica goriti zajedno sa zelenim svjetlom, umjesto sa crvenim. Takvih je mjesta bilo četiri, ali je intervencijom upravo Udruženja autoškola na tom raskrižju situacija riješena. Ostala su, dakle, još tri.

"Recimo Vinkovačka i Dunavska ulica, gdje dobijete zeleno, i onda vam se upali dopunska strelica, i onda vi trebate shvatiti navodno da vi kao lijevi skretač možete ići prije vozila iz suprotnog smjera, i da vam to treba govoriti da nemate zeleno, što tako ne bi trebalo biti. I onda u međuvremenu se zelena gasi i ostaje obično zeleno, a vozila iz suprotnog smjera počinju voziti, a vi možete ostati u neobranom grožđu, da li nastaviti ići, da li ne nastaviti. Znači, zna se zašto je zakonski napravljeno da zelena dopunska strelica gori zajedno s crvenim, i omogućava vam da izađete iz rasrkižja ako ste ostali kao lijevi skretač", kaže predsjednik Udruženja autoškola pri HGK Antonio Starčević.

Ima i pozitivnih stvari što se prometa tiče u Osijeku, i Slavoniji, a to je trend kružnih tokova, koje Starčević smatra vrlo korisnim.

"Svaki kružni tok smanji broj prometnih nezgoda. Ja volim uzet za primjer veliki kružni tok u Đakovštini, koji je nažalost do sad imao jednu žrtvu. Nije trebao imati nijednu žrtvu, ali da nije bilo kružnog toka, tu bi bilo puno više problema. Kružni tok je savršeno raskrižje, jedino nije savršeno da ga na svakom raskrižju koristimo, ali ovako gledano, na određenim mjestima poboljša i sigurnost, a poveća brzinu i frekvenciju prometa", kaže Starčević.

Što se tiče mladih vozača, odnosno kandidata koji prolaze kroz osječke škole, Starčević kaže kako su kandidati u cijeloj zemlji podjednaki, dok je razlika što će se možda zbog financija u Slavoniji i Baranji teže odlučiti na plaćanje dodatnog sata. 

Zaključke sa sastanka, struka će proslijediti nadležnim tijelima u Gradu, Županiji i Policiji.