Politika

STIGAO NOVI CRODEMOSKOP

SDP na vrhu već treći mjesec za redom, HDZ i dalje u slobodnom padu

Mjesečno istraživanje političkih preferencija CRO Demoskop, koje je za RTL provela agencija Promocija plus, donosi i analizira Damira Gregoret. U ožujku, u odnosu na veljaču, ima promjena u rejtinzima, ali sam poredak na vrhu je - isti.

Crodemoskop   FOTO:RTL
Piše: Republika.eu / RTL

SDP je i treći mjesec zaredom prvi izbor s 29,3 posto potpore. Kod SDP-a je u tom razdoblju vidljiv trend rasta dok HDZ, stranka u kojoj traje žestoka unutarstranačka kampanja, istodobno bilježi blagi pad. Sada su na 26,7 posto. Treća snaga je prije dva tjedna predstavljeni Domovinski pokret Miroslava Škore. Tu opciju bira 11,5 posto ispitanika, 2 postotna boda više nego njegovu nezavisnu listu u veljači. 

Most, s kojim bi se Škorina opcija mogla udružiti, ali zasad nije, od siječnja bilježi pad, sada su na 4,8 posto. HSS je na istome, 2,3 posto. Nezavisna lista europarlamentarca Mislava Kolakušića pada na 2 posto.

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića posljednja tri mjeseca je na istome - 1,4 posto. Na istome je, u istom razdoblju i IDS – 1,3 posto. Sličan je rejting i Živog zida (1,2 posto) koji blago raste,  baš kao i stranka njihova bivšeg člana Ivana Pernara. HDZ-ov partner HNS (1,2 posto) nastavlja trend pada. HSU je na 1,1 posto.

 

OPŠIRNIJE: RTL