Republika TV

VATRENO U STUDIJU STV-A

Obračun u Čemincu - neugodna pitanja za načelnika Pinjuha

Vatreno je bilo u studiju STV-a tijekom gostovanja Matka Perkovića i Petra Pranjića, uz telefonske odgovore načelnika Općine Čeminac Zlatka Pinjuha. Kako je zaposlio sinove, dovodi li Thompsona za proslavu Dana općine, plaća li mu općina privatni kredit, i brani li se u sudskom postupku novcem općine samo su neka od pitanja na koja je morao odgovoriti načelnik Zlatko Pinjuh, a već se dugo očekuju.

Piše: Republika.eu

Čeminac tema i u Ministarstvu poljoprivrede

"Nemam riječi kojima bih izrazio zadovoljstvo epilogom sastanka održanog u Ministarstvu poljoprivrede. Iako smo bili skeptični, saznanja tijekom sastanka dala su nam vjeru u državne institucije", rekao je Petar Pranjić, član Odbora za ratarstvo Hrvatske poljoprivredne komore, koji je, u ime mještana Općine Čeminac bio nazočan sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, piše Glas Slavonije, zajedno sa Matkom Perkovićem, općinskim vijećnikom HDSSB-a.

Do sastanka je došlo na inicijativu dijela mještana Općine Čeminac, nezadovoljnih odlukama Općinskog vijeća na čelu s načelnikom Zlatkom Pinjuhom.

Pranjić dodaje kako za približno osam dana očekuju konačno rješenje, na temelju kojega će potraživati potrošena sredstva. Tvrdi kako je sporno desetak Pinjuhovih odnosno odluka Općinskog vijeća, za koje će točno biti definirano tko ih je i zašto donio. Zadovoljan je što su nepravilnosti primijetili i predstavnici pet ministarstava, koji su nazočili sastanku. Posebno izdvaja dio problematike vezane uz natječaj za poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu koji je raspisala Općina Čeminac.