Politika

ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA STRANKE

Predrag Štromar predložen za novog predsjednika HNS-a

Predrag Štromar predložen je za novog predsjednika HNS-a, priopćila je u subotu ta stranka čije je Predsjedništvo jučer na sjednici donijelo jednoglasnu odluku o prijedlogu liste kandidata za vodeće dužnosti u stranci.

Predrag Štromar predložen za novog predsjednika HNS-a   FOTO:Bruno Konjevic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Za zamjenika predsjednika HNS-a predložen je saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj, a za potpredsjednice HNS-a predložene su predsjednica Ženske inicijative HNS-a i zastupnica u Gradskom vijeću Čakovca Karolina Juzbašić te predsjednica Županijske organizacije HNS-a Splitsko-dalmatinske županije i zamjenica gradonačelnika Trogira Ruža Kovačević Bilić.

"S današnjim danom i službeno krećem u kampanju za predsjednika HNS-a i to s jasnom porukom – zasukat ću rukave i vratiti povjerenje ljudi u politiku i u HNS", rekao je Štromar nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Kaže da će zajedno sa svojim HNS-ovcima nuditi stvarna rješenja za stvarne probleme ljudi, te je poručio da neće biti predsjednik koji se zatvara u zagrebački ured, već predsjednik koji će izaći iz ureda među ljude. "Zato od ponedjeljka krećem u stalnu komunikaciju s našim članovima, jer svaki član je bitan", istaknuo je Štromar.

Ovaj prijedlog Predsjedništva upućen je članovima Središnjeg odbora stranke, a uslijedio je nakon što je u siječnju otvoren kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore i samo je jedan od mogućih načina kandidature za neku od vodećih funkcija u HNS-u.

Prema Statutu HNS-a predviđene su četiri mogućnosti kandidiranja: osiguravanjem potpore Središnjeg odbora HNS-a ili Predsjedništva HNS-a, ili dva regionalna saveza, ili šest županijskih organizacija, ili najmanje deset posto delegata na Saboru, a kandidature su otvorene do 72 sata prije održavanja Sabora stranke.

Aktualni predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak već je ranije najavio da se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima za predsjednika HNS-a.