Osječko-baranjska

VRTIĆI ĆE I DALJE BITI OTVORENI

Roditelji neće morati platiti vrtić ako ne dovode djecu

Život u Hrvatskoj od danas je potpuno drugačiji. Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, kafići, kina, muzeji, frizeri, trgovine koje ne prodaju hranu i higijenske potrepštine. Otkazana su sva javna okupljanja, manifstacije, natjecanja, mise. Škole i vrtići ne rade.

Ilustracija   FOTO:Rudy and Peter Skitterians / Pixabay
Piše: Republika.eu / STV

Dječji vrtići u Osijeku i dalje rade, premda tek dvadesetek mališana u njima i boravi, svakim danom sve ih je manje. Većina je  ipak ostala u sigurnosti svojih domova, pa je većina vrtića prazna. Roditeljima koji su djecu ostavili doma  doma namijenjene su nove mjere, poručili su gradski čelnici.

"Grad Osijek jučer je donio odluku da svi roditelji koji u periodu od 16.3. do 15. svibnja neće koristiti usluge vrtića, oslobađa za ovaj period plaćanja te usluge koristeći povlasticu neplaćanja vrtića zbog godišnjih odmora. I u ovom periodu ima roditelja koji nemaju zbrinuti gdje djecu. Za tu djecu vrtići će idalje biti otvoreni", rekla je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Oni roditelji koji nastave djecu voditi u vrtić nastaviti će ga plaćati. Čitava situacija utjecati će na upisne rokove koji su trebali biti koncem mjeseca. Sve informacije roditelji će moći dobiti na web stranicama osječkih vrtića. A osim vrtića, prazne su i škole, ustanove, od danas i ugostiteljski lokali. Pred nama je proljeće, a iščekivane manifestacije morati će se otkazati.

"Sve neke druge manifestacije koje su bile u planu i koje još uvijek u našim programima gdje je grad Osijek partner, znate dobro koji su to Pannonian, OLJK, i dalje su u našim planovima. Nadamo se da se može riješiti, ali trebamo biti realni i tražiti neke druge termine pošto ne vjerujem da će se spomenute manifestacije održati", kaže pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić.

Ovih dana najbitnije da budemo odgovorni prema sebi i drugima, kako bi osjetili što kraće i manje posljedice, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Marija Štambuk Čabaj, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek pod čijim okriljem radi 26 osječkih vrtića, izvijestila je kako je prvog dana uvođenja mjera zaštite u vrtićima bilo 98 djece, u utorak ih je bilo 36, a u srijedu 21.

"Svi vrtići ostaju i dalje otvoreni, a kada je riječ o upisima u novu vrtićku godinu roditelji će o svemu biti pravovremeno obaviješteni putem naše službene internet stranice”, rekla je Štambuk Čabaj.