Društvo

KORONAVIRUS

U Hrvatskoj devet novooboljelih, ukupno 315 zaraženih

Ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Stožera u 16 sati iznio je najnovije inormacije o broju oboljelih.

Policijska patrola   FOTO:Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

[16:30]
"Imamo devet potvrđenih novooboljelih te ukupno 315 zaraženih. Vrši se 2757 testiranja. Pogoršanja kliničke hospitaliziranih nema, petero je na respiratoru", kazao je Beroš.

[09:45]
U Republici Hrvatskoj broj osoba zaraženih koronavirusom porastao je na 306 sa 52 novoboljele osobe.

I dalje je broj ozdravljenih osoba puštenih kući 5, a među oboljelima nema pogoršanja zdravstvenog stanja, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Stožer civilne zaštite donio je odluku o podizanju rada epidemiološke službe na najvišu razinu što znači kako su svi epidemiolozi odsad u trajnoj pripravnosti, rekao je Krunoslav Capak iz HZJZ-a.

Donesena je i Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta kako bi se maksimalno spriječilo širenje koronavirusa, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Mjesto prebivališta moći će napustiti samo oni koji rade djelatnosti bitne za promet i kretanje robe i opskrbe, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbe plinom i strujom, medijske djelatnosti, hitna medicinska skrb...

Dodajmo kako je u zagrebačku zračnu luku sletio avion s drugim dijelom zaštitne opreme, pristigle iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, rekao je ministar Beroš.

Nakon snažnih potresa, na terenu se vršila i procjena štete zagrebačkih objekata pogođenih potresom. Odrađeno je više od 500 procjena te utvrđeno kako je više od 250 kulturnih i stambenih objekata oštećeno. U potresu je ozlijeđeno 27 osoba, od čega 18 teže, a 12 hospitalizirano. Ozlijeđena 15-godišnja djevojčica i dalje je kritično.