Osječko-baranjska

POTVRĐENO ŠEST KRŠENJA SAMOIZOLACIJE

26 zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji. Došlo do ''proboja'' u KBC Osijek, u izolaciji neki liječnici

Održana je još jedna konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Objavljeno je kako je u Osječko-baranjskoj županiji koronavirusom zaraženo 26 osoba.

Župan Anušić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

"Moramo reprisivnije krenuti. Neki šire paniku i šalju laže informacije. Imamo novozaraženih. Krećemo u uzlaznom smjeru. To je očekivano. Sve bitne službe imaju sustav pod kontrolom. Jasno je da će biti sve više oboljelih. Ali možemo pokušati spriječiti da ta brojka bude velika. Dobro da je prestala histerija oko kupovine namirnica. Moramo biti apsolutno pod kontrolom sviju službi i slušati sve", rekao je župan Anušić.

O situaciji u KBC Osijek govorila je dr. Perić. Rekla je kako su jučer zaprimili dvoje težih bolesnika, koji nisu imali simptome koronavirusa. Oni su prošli trijažu i epidemiološki podatci su bili negativni. Daljnom obradom je utvređeno da imaju koronavirus.

"Nažalost, ovakve i slične situacije u ovakvim epidemijama se događaju. Ostali bolesnici su relativno dobro. Jedan je na respiratoru, i stabilno. Dakle, dva na respiratoru, ova gospođa koja je primljena jučer i ovaj pacijent od prije. 26 je pozitivnih u županiji. Neke ćemo možda tijekom dana pustiti kući", rekla je dr. Perić.

U 24 sata policija je zaprimila 13 dojava o kršenju dojave o samoizolaciji. Šest su potvrdili. Nekoliko stotina osoba je stavljeno u izolaciju od jučer, pa je ukupno 991 osoba u samoizolaciji.

U dvorani Gradski vrt je postavljeno 200 kreveta za nove bolesnike, a u pripremi je još nekoliko stotina, a poslano je i upozorenje ugostiteljima:

"Znamo da otvarate zadnja vrata i da primate goste. Imamo dojave, prijave, izvide. Nemojte dovesti u pitanje svoju djelatnost nakon što ovo sve prođe. Shvaćamo da ste vi ljudi koji ste uplaćivali poreze i prireze, smatramo vas u ovome partnerima."