Osječko-baranjska

NADAMO SE KAKO NEĆE TREBATI

Osječke dvorane spremne za prihvat lakše oboljelih

Ukoliko i kada kapaciteti osječkog KBC-a budu popunjeni, lakši bolesnici smjestit će se u osječke sportske dvorane. U Gradskom vrtu postavljeno je dvjesto kreveta, a ukoliko bude potrebno spremne su i dvorane Zrinjevac i Jug II.

Dvorana Gradski vrt
Piše: Republika.eu

Još do prije dva tjedna u Gradskom vrtu igrali su se rukomet, odbojka i košarka, a danas potpuno drugačija scena. Dvjesto kreveta spremno je za prihvat oboljelih od koronavirusa. U Gradu kažu kako su primjerenu lokaciju tražili dva tjedna, a odluka je pala baš na Gradski vrt.

"Odmah smo pristupili zatvaranju, isto tako napravili sveobuhvatnu dezinfekciju prostora, od ovlaštenih tvrtki te preko Gradskog društva Crvenog križa nabavili dio ovih kreveta koji vidite iza nas, jer smatramo da je puno bolje biti spreman na vrijeme nego u slučaju da se ukaže potreba da onda moramo brzo reagirati", kaže načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota.

Djelatnici Športskih objekata će biti s tehničke strane na raspolaganju 24 sata ukoliko bude potrebe za korištenjem dvorane, a u Gradu su, kaže Piližota, danas izvršili i uplatu od 300 tisuća kuna KBC-u za kupovinu jedina dva preostala respiratora na tržištu.

"Danas imamo puno pozitivnih, koji u biti nemaju nikakve simptome. Ti ljudi ne trebaju štopati bolničke kapacitete, oni nemaju simptome, ali su pozitivni. Prema tome trebamo ih staviti u prostor u kojem oni neće biti u doticaju s drugim ljudima, a neki kapaciteti bi mogli poslužiti, kao i ovaj", kaže načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Do najcrnjeg scenarija nadaju se u Stožeru, neće doći, ali važno je, smatraju, biti spreman na sve.