Osječko-baranjska

DVIJE IZ OSIJEKA, JEDNA IZ VIŠNJEVCA

Još jedna osoba preminula od koronavirusa u Osijeku, novozaražene tri osobe. Građani krše samoizolaciju!

U Osijeku je u nedjelju umrla još jedna osoba zaražena koronavirusom, a kao i u slučaju jučer četvero umrlih, ponovno je riječ o starijoj osobi, ženi od 82 godine koja je bila onkološki bolesnik i ukupno je četrnaesti smrtni slučaj u Hrvatskoj.

Načelnik Stožera CZ Osječko-baranjske županije Goran Ivanović
Piše: Republika.eu / Hina

 U županijskom Stožeru civilne zaštite kažu da je zaraza potvrđena za nove tri osobe u županiji, koja sada ukupno bilježi 92 oboljelih.

 S obzirom na pet smrtnih slučajeva u Osijeku u zadnja dva dana, načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović poručio je kako to treba biti opomena svima u županiji, ali i u Hrvatskoj, da je ova epidemija još uvijek vrlo aktivna i može pogoditi bilo koga.

 Ivanović je izvijestio kako je danas održan sastanak s predstavnicima Grada Osijeka, koji kao najveći grad u Slavoniji iziskuje više angažmana, s ciljem ograničavanja kretanja i drugih mjera na čemu će se intenzivno raditi idućih dana.

 Čelnicima lokalnih stožera poručio je kako se od njih očekuje provedba odluka Nacionalnog i županijskog Stožera Civilne zaštite, odnosno da trebaju maksimalno pojačati mjere ograničenja kretanja, opreza i sigurnosti, ali ne pod uvjetom da na ovom području život stane.

 U osječkom KBC-u smješteno je 27 osoba, od toga 22 na Klinici za infektologiju i pet na respiratoru. U Našicama su i dalje četiri osobe pozitivne na koronavirus.

 Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić kazao je kako su Zavod i osječki KBC jučer testirali 130 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna, dva  iz Osijeka i jedan iz Višnjevca.

 Pandžić je rekao kako su od tri novooboljele osobe dvije bile u samoizolaciji, a u samoizolaciji je i 15 osoba koje su bile u kontaktu s jednim novim pacijentom, pa su u županiji ukupno u samoizolaciji 462 osobe.

 Načelnik osječko -baranjske policije Ladislav Bece izvijestio je kako je policija u protekla 24 sata zaprimila sedam dojava o kršenju samoizolacije, a u šest slučajeva to je i potvrđeno - pet u Osijeku i jedan u Našicama.