Košarka

GRADSKI VRT ĆE ŽIVNUTI

NK Osijek dobio dozvolu, seniorska momčad počinje trenirati na svom stadionu

Seniorska momčad NK Osijek dobila je suglasnost za treniranje po skupinama na svom stadionu.

Gradski vrt   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / NK Osijek

Županijski stožer Civilne zaštite u Osijeku u nedjelju je izdao suglasnost Nogometnom klubu Osijek za održavanje grupnih treninga seniorske momčadi u Gradskom vrtu! 

Uslijed zamolbe NK Osijek, u Stožeru su nakon analiziranog stanja i pribavljenog mišljenja epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije jedinom slavonskom prvoligašu pozitivno odgovorili. 

Stoga će se Bijelo-plavi od ponedjeljka ponovno okupiti na svom stadionu. Na ovu smo temu kontaktirali klupskog predsjednika Ivana Meštrovića koji je u svom obiteljskom domu u Budimpešti.

Ponosan na krizni stožer NK Osijek!

Pitali smo ga kako, kao prvi čovjek Kluba, komentira spomenutu odluku te općenito situaciju s korona virusom i mjerama koje se protiv širenja pandemije i epidemije događaju u Hrvatskoj iz druge perspektive, budući da u vrijeme izbijanja nije ni bio u Domovini.

Nisam u rodnom Osijeku, no informacije koje do mene dopiru daju mi povoda zaključiti da je svakodnevica u Hrvatskoj teža, rigoroznija, općenito bih rekao kompleksnija nego što je u Mađarskoj. S tim u svezi me posebno raduje, a istovremeno sam i ponosan što je krizni stožer NK Osijek na čelu s direktorom Galićem uspio, koliko mi je poznato, prvi u Hrvatskoj ispuniti sve striktne zahtjeve epidemiološke struke i nadležnih službi. Stoga je naš Klub  dobio dopuštenje za grupno treniranje pod strogo definiranim uvjetima na našem stadionu i kompleksu Gradski vrt.

Zahvala i Stožeru Civilne zaštite

Meštrović je po ovom pitanju spomenuo i sljedeće:

Posebice me to veseli zbog činjenice da će naši profesionalni igrači sada moći  u puno većoj mjeri raditi svakodnevno ono što vole i za što su plaćeni. Zahvaljujem se i na neisključivosti lokalnog stožera Civilne zaštite, njihovoj vjeri u profesionalnost i odgovornost NK Osijek i njegovih ljudi te se nadam da ubrzo i diljem Lijepe naše NK Osijek neće ostati usamljen u svakodnevnoj sportskoj normalizaciji svoga djelovanja.

Izvor: NK Osijek