Politika

NAKON PADA VOJNOG ŠKOLSKOG AVIONA

Damir Krstičević podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je podnio ostavku nakon pada vojnog školskog aviona u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

Ministar obrane Damir Krstičević podnio ostavku   FOTO:Luka Gerlanc / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

"Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane", rekao je Krstičević. 

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića. 

"Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika. To je teško svakom ministru obrane pa i svakom zapovjedniku u HV-u. Kao što znamo, prije tri mjeseca isto smo imali zrakoplovnu nesreću s helikopterima Kiowa, gdje smo isto izgubili dva mlada života", podsjetio je.

Istaknuo je kako je važno da sve bude istraženo. 

"Govorim cijelom sustavu da se mora govoriti istina i da o svemu uvijek moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem, koji treba napraviti detaljnu, temeljitu istragu o ovom događaju", rekao je Krstičević.

Rekao je kako je odmah po dobivanju informacije o nesreći oko 16 sati krenuo u Zemunik. Tijekom puta čuo se s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem i premijerom te ih je izvijestio o nesreći.