Osječko-baranjska

UZ PRIDRŽAVANJE SVIH MJERA

Kopački rit ponovno otvoren za posjetitelje

U okviru popuštanja mjera zaštite koje je odobrio Nacionalni stožer Civilne zaštite i Park prirode Kopački rit od ponedjeljka, 11. svibnja, ponovno će biti otvoren za posjetitelje.

Kopački rit   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

Posjet parku odvijat će se uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda kao što su korištenje maski i rukavica doznaje se u nedjelju od rukovoditeljice Odsjeka za promociju i provedbu projekata u Javnoj ustanovi Park prirode (JUPP) Kopački rit Ružice Marušić

U ponudi su izleti brodom i čamcem, otvaraju se i ribolovne zone, vlakić i Šetnica bijelog lopoča, kao i ugostiteljski objekt Lopoč, navodi Marušić.

Dozvole za rekreativni ribolov moći će se kupiti na Prijemnom centru PP Kopački rit. Radno vrijeme je od 9 do 17 sati, a brodovi za turiste koji žele sa vode razgledati prirodne ljepote polaze u 10, 12, 14 i 16 sati.

Molimo posjetitelje da budu strpljivi i da se pridržavaju svih propisanih mjera, a djelatnici naše ustanove će redovito dezinficirati prostore recepcije i plovila“, rekla je Marušić. Upozorila je i kako pristup na gradilišta na pristaništu jezera Sakadaš i u kompleksu dvoraca Tikveš nije dopušten iz sigurnosnih razloga.