Politika

KAMPANJA U PUNOM JEKU

Ministar Ćorić optužio novinara za privatni interes u Ini i negira prisluškivanje

Da je kampanja u punom jeku dokazuje i otvaranje fronta HDZ-a prema, njima omiljenim metama još od 90tih, neobuzdanim novinarima.

Tomislav Ćorić   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

Ministar Čorić otkrio je da ima uvid u zatvorene novinarske grupe i ne vidi to kao problem. Propitujući ulogu vlade i ministara u napisima o Ini novinar N1 televizije Hrvoje Krešić postavljao je pitanja ministru koji odgovara.

"Slučajno znam da ste vi osobno bili vrlo nezadovoljni mojim izborom članova Uprave Ine i prijedlogom prema Vladi RH i povjerenstva kojem sam bio na čelu. Slučajno znam da jednog koji nije izabran znate osobno i čak se isto prezivate."

Na opasku novinara da ih očito prate Ćorić nema problema s otkrivanjem izvora.

"Došao sam do zaključka da ste u jednu od novinarskih grupa u kojoj komunicirate jasno izrazili nezadovoljstvo izborom".

 

Premijer Andrej Plenković odbacuje primisli o prisluškivanju

"Ma ne dolazi u obzir takva teza. Nikakve primisli na takvo nešto su nemoguće. To ne dolazi u obzir. Ja to najsnažnije demantiram. Nikakav uvid u bilo čiju korespondenciju, a kamoli novinarsku bilo tko od ljudi u vladi ili uopće bilo koga drugoga ne može i ne smije imati. Tako da ne mogu drugačije komentirati jer jam siguran da to nije istina. Nema slušanja bilo koga tako da otklonimo to u korijenu."