Nogomet

OBILAZAK GRADILIŠTA

Nogometna ljepotica na Pampasu raste iz dana u dan

Nogometna ljepotica na Pampasu raste iz dana u dan. Predsjednik nogometnog kluba Osijek s predstavnicima diplomacije republike Mađarske obišao je radove na gradilištu, gdje je ponovio važnost ovog velikog projekta kako za grad tako i za NK Osijek i hrvatski nogomet.

Piše: Republika.eu / STV

Novi mađarski konzul i ambasador te republike u društvu predsjednika NK Osijeka Ivana Meštrovića obišli su prvo stadion Gradski vrt a zatim i radove na gradilištu novog stadiona na Pampasu. Ivan Meštrović još je jednom istaknuo važnost ovog projekta u suradnji sa susjednom državom.

Pampas je najveći projekt, posebice sportski na kojega će biti ponosni svi građani Osijeka, a sam prvoligaš s Drave imat i najmoderniji objekt od svih klubova ne samo HNL-a nego i susjednih država. Radovi teku prema planu u svim rokovima unatoč korona krizi, a već od sljedećeg tjedna trebalo bi krenuti postavljanje stolica na tribinama.

Čelni čovjek osječkog prvoligaša istaknuo je još jednom ogroman napor svih ljudi koji su uključeni u izgradnju ovog sportskog kompleksa, koji neće biti samo natkriveni stadion već svi popratni sadržaji oko njega pus pomoćna igrališta i razne usluge za gledatelje i posjetioce.

Glavni stadion potpuno izgrađen i natkriven trebao bi biti do kraja godine, a samo otvaranje kompletnog centra sredinom sljedeće godine. Za tada je i predsjednik kluba najavio i jedno veliko svjetsko nogometno ime kao kluba koji bi snage odmjerio s bijelo-plavima na samom otvaranju stadiona.